mei 202015
 

Veel DOS-leden weten er al van: er doen dit jaar DOS-leden mee aan Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een actie van KWF Kankerbestrijding. Naast het beklimmen van de Alpe d’Huez (steile berg in de Franse Alpen) is het belangrijkste doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Dat is hard nodig, want iedereen kent wel mensen in zijn omgeving die kanker hebben of hebben gehad. Onderzoekers geloven dat we in de toekomst niet meer dood gaan aan kanker, maar hooguit dood gaan met kanker.

De DOS-jeugdleden Laura Vriese (waterpolo C-jeugd, brevetzwemmer en kaderlid zaterdagochtend), Jara Vriese (waterpolo D-jeugd en brevetzwemmer zaterdagochtend) en Marijn Vriese (waterpolo mini’s en zaterdagochtendzwemmer) doen op woensdag 3 juni mee aan Alpe d’HuZus. Zij proberen dan al fietsend de top van de Alpe d’Huez te bereiken. Laura, Jara en Marijn worden begeleid door hun moeder Mariska Tuut (waterpolo dames 2 en ledenadministratie), vader Erie Vriese (waterpolo heren 3 en waterpolosecretaris) en opa Henk Tuut (oud-penningmeester van DOS). Een dag later, op donderdag 4 juni, proberen Erie en Henk zo vaak mogelijk de top van de Alpe d’Huez te bereiken.

Hoogtestage

Veel DOS-leden hebben ons, en dus KWF Kankerbestrijding al gesponsord door bijvoorbeeld de aankoop van een t-shirt of handdoek of door een bedrag te doneren op de actiepagina van een van ons. Door DOS-leden is in totaal al meer dan 1.000 Euro gedoneerd voor onze acties! Het logo van DOS staat daarom ook achterop het koersshirt van het team waarin Erie en Henk op donderdag fietsen. We kunnen dus wel zeggen dat DOS (mee) de berg op fietst. Daar zijn we heel erg blij mee, en trots op, en we willen iedereen die ons heeft gesteund heel erg bedanken voor zijn of haar bijdrage!

Koeshirt met DOS logo

Als familie zijn we bezig met de laatste voorbereidingen. We hebben al veel kilometers in de benen, en ook hebben we de nodige hoogtemeters getraind. Over minder dan twee weken reizen we af naar Frankrijk om ons sportieve doel te bereiken. Mocht je ons nog een financieel duwtje in de rug willen geven, dan is dat natuurlijk van harte welkom! Kijk dan op onze actiepagina’s die je via de links op onze namen kunt bereiken.

Mocht je ons tijdens de koersdagen willen volgen, dan is dat ook mogelijk. Er is een Alpe d’HuZes-app waarop je onze prestaties kunt volgen (t.z.t. beschikbaar). Ook is er een continue TV-uitzending op 4 juni van 8.00 uur tot 17.00 uur op onder andere RTV Utrecht, Omroep West, en RTV Rijnmond en aan het begin van de avond op de nationale televisie.

Heel veel dank voor je belangstelling en je eventuele donatie,

Marijn, Jara, Laura, Mariska, Erie & Henk

 

Foto’s: Hoogtestage in het Zwarte Woud, mei 2015 // Koers-shirt met DOS logo

 

  2 Responses to “Zes DOS-sers naar Alpe d’HuZes”

  1. Lieve mensen,
    Ontzettend trots mogen jullie op jezelf zijn. Wat een spirit en doorzettingsvermogen laten jullie samen zien.
    Go for it, ga de strijd met de berg en jezelf aan! Wij volgen jullie op afstand vanuit Nederland maar zullen veel aan jullie denken.
    Heel veel succes en prachtig dat DOS zo prominent aanwezig.
    Ria, Robin, Ella en Roan

  2. Heel veel succes allemaal met deze goede actie!

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.