jan 242011
 

Zwem- en polovereniging DOS zoekt nieuwe waterratten!

Onze vereniging is altijd op zoek naar nieuwe waterratten! Vind je het leuk om vaker waterpolo te spelen, dat kan! Kom gewoon gezellig een keer kijken of meedoen. We trainen elke week op woensdag van 17.30 tot 18.30 uur (behalve in de schoolvakanties) onder leiding van Maarten Kleinnibbelink, Gerbert Kleinnibbelink, Michel Evers, Ivo Smeenk en Eva Siebelink. In het begin mag je drie keer gratis meezwemmen.

Minipolo

Minipolo is waterpolo voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Je leert hier vooral:

– spelinzicht
– werptechnieken
– samenspel
– waterpoloslagen

Je speelt wedstrijden op een klein veld met 5 tegen 5 personen en elke maand is er in de regio een toernooi dat beurtelings door de verschillende verenigingen wordt georganiseerd.

Een toernooi duurt ongeveer een halve dag (incusief reizen).

Op een toernooi heb je drie verschillende poules:

Kinderen van 6 en 7 jaar, deze spelen in een ondiep bad, zij kunnen dus nog staan. Dit noemen we pupillen 3;

Kinderen van 8 en 9 jaar, deze spelen meestal in een diep bad, ze hebben wat meer regels. Dit noemen we pupillen 2;

Kinderen van 10 t/m 12 jaar, deze spelen altijd in een diep bad, de regels worden moeilijker, dit is al de voorbereiding op de aspiranten. Dit noemen we pupillen 1.

Uw kind speelt dus altijd in een poule waar het past qua leeftijd en niveau. De nadruk ligt op het sportief samen spelen!

Vanaf 13 t/m 17 jaar kom je bij de aspiranten. We doen met twee teams mee met de competitie; aspiranten < 15 jaar en aspiranten < 17 jaar. Hierbij speel je met een team van 7 mensen wedstrijden (uit en thuis).

Als je de diploma’s A, B en C hebt, kun je bij DOS komen zwemmen.

Elke week is er een training:

Woensdag van 17.30 – 18.30 uur. Hier ligt de nadruk op het oefenen van samenspel en de baltechnieken. Er worden meestal ook partijtjes gespeeld.


Nieuwe sporttassen pupillen gesponsord door Nijenhuis Montage.

Tijdens het drukbezochte minitoernooi op 17 januari 2010 ontvingen alle pupillen van DOS Varsseveld nieuwe sporttassen met daarop hun eigen naam in de blauwe clubkleur. Nijenhuis Montage sponsort deze nieuwe tassen. Uiteraard willen wij de heer Nijenhuis hiervoor hartelijk danken.

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.