nov 132016
 

toets-reddend-zwemmen-2016

Veiligheid in en rondom het bad is een van de punten die DOS erg belangrijk vindt. In het kader hiervan is vorig jaar de jaarlijkse toets Reddend Zwemmen in het leven geroepen. Bij deze toets worden vrijwilligers die regelmatig in of rondom het bad te vinden zijn geïnstrueerd hoe om te gaan met een drenkeling in het water.

Op zondag 23 oktober en 6 november werd voor de tweede keer de toets reddend zwemmen afgenomen. Tijdens deze toets werden er verschillende onderdelen afgenomen zoals het redden van een persoon, diverse grepen en een stukje eigen prestatie. Enkele onderdelen moesten worden volbracht in het verenigingstenue. Ook werden er een aantal onverwachte situaties gecreëerd waar de deelnemers op in moesten spelen.

Aansluitend was er nog een kleine bijeenkomst in de vergaderruimte omtrent het preventiebeleid seksuele intimidatie en ongewenst gedrag van het NOC-NSF.

Alle deelnemers aan de toets hebben deze succesvol volbracht en kunnen er weer een jaar tegenaan!

Bekijk hieronder een kleine impressie.

 Posted by at 12:50

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.