sep 272022
 

Zaterdag begon enthousiast met een team dat er weer zin in had. Het beloofde een stralend weekend te worden dus ook dat kwam goed uit. Met als thema ‘trots op Nederland’ hesen Sonja en Lieke de vlag om het kamp te openen, en konden we van start.

Terwijl de vier groepen om en om hun slaapplek inrichtten en de groepsvlag maakten, werd ook Jelle een mooi kapsel aangemeten met de verf die over was. Dit stond hem goed!
Ondertussen was de stormbaan opgebouwd en kon de pret beginnen. Het ging er fanatiek aan toe. Gelukkig waren er na afloop hooguit afgeschaafde knieën en had ieder zich flink uitgeleefd.

Bij het thema Nederland mogen oud Hollandse spelletjes natuurlijk niet ontbreken. Zaklopen, snoephappen en ezeltje prik blijft leuk. Tjonge, we waren uitgehongerd dus snel de BBQ aan en smullen van de hamburgers en frikandellen! Heerlijk!

Zo nu ff uitdossen in het oranje en op naar de spelshow. Hoe goed kennen de kids Nederland eigenlijk? Na de spelshow werd het al een beetje schemerig en gingen we rond ons “creatieve” kampvuur zitten. Een echt kampvuur mocht helaas niet maar er was toch een gezellig sfeertje gecreëerd. Er werd al druk overlegd wie met wie het bos inging.
Tja, durfden we eigenlijk wel?

Het verhaal ging namelijk dat de “witte wieven” actief waren in Engbergen en een waarschuwing was dus wel op z’n plaats. Vooral geen herrie maken!! Toch besloten de meeste kinderen mee te gaan. Erg dapper hoor, soms was begeleiding nog banger. Wat we ons best voor konden stellen. Het was heel spannend maar gelukkig is niemand door de “witte wieven” meegenomen. Al was Laura wel heel interessant voor hun.

Zondagmorgen een snel ontbijt met een lekkere krentenbol. Op naar het zwembad met de huifkar want natuurlijk moet er gezwommen worden. Na een uur zwemmen was iedereen weer lekker schoon en gingen we terug voor een uitgebreid tweede ontbijtje. Wat kunnen jullie eten zeg….. Het was alweer tijd om op te ruimen daarna. Tjonge wat vliegt zo’n weekend voorbij. Gelukkig nog tijd voor een potje stratego in het bos met de vlaggen die we gemaakt hadden. Voor het ophalen nog frietjes eten. Wat ging het weekend snel en wat was het gezellig.
We zijn niet alleen “trots op Nederland” maar ook op jullie!

Tot volgend jaar!

 

Bekijk hier alle foto’s van het kamp terug.

 Posted by at 21:23

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.