jul 142010
 

Afzwemfestijn Zwem- en Polovereniging d’Olde Schole

Op zaterdag 11 juli heeft zwem- en polovereniging d’Olde Schole (DOS) weer een afzwemfestijn georganiseerd. Elke zaterdagochtend oefenen veel kinderen bij DOS om na hun A-, B- en C-diploma, nog meer zwemdiploma’s te behalen. Twee keer per jaar (boor de zomervakantie en voor de Kerst) wordt er dan, onder grote belangstelling van ouders en andere familie en kennissen afgezwommen.

De jongste leden van DOS zwemmen voor hun Kikker- en Dolfijndiploma’s. Dit zijn eigen diploma’s van DOS, waarbij de kinderen, die net hun ABC-diploma’s hebben behaald, nog beter leren zwemmen en kennis maken met de verdere mogelijkheden, die de zwemsport biedt. Zo leren ze al een beetje snorkelen en met de bal zwemmen. Dit is een mooie opstap naar de officiële zwemvaardigheidsdiploma’s van de KNZB. Deze zijn er in drie niveaus en hebben daarbij vier verschillende keuzepakketten.

Deze keer werd er in drie keuzepakketten (balvaardigheid, survival zwemmen en snorkelen) afgezwommen. Zo zijn er kinderen, die inmiddels heel vaardig zijn met de bal; zij hebben bijvoorbeeld de polocrawl al geleerd en beheersen verschillende balgooitechnieken in het water. Dit is een goede voorbereiding voor het waterpolo, dat ook bij DOS kan worden gespeeld. Andere leden leggen zich bijvoorbeeld meer toe op het redden van zichzelf en anderen in noodsituaties. Zij moeten tijdens het afzwemmen bijvoorbeeld laten zien, wat je moet doen, als een boot omslaat , of als je geblindeerd zwemt.

Ook zijn er deze keer een aantal kinderen, die af hebben gezwommen voor hun octopuscerticaat en werd er tevens een demonstratie gegeven door een aantal deelnemers, die zich bezighouden met de discipline synchroonzwemmen.

KInderen, die alle zwemvaardigheidsdiploma’s behaald hebben, kunnen bij DOS nog verder gaan. Zij kunnen proberen om hun zwembrevetten te halen. Er zijn zes brevetten te behalen, waarbij bepaalde afstanden steeds sneller moeten worden afgelegd.

Wil jij ook zwemmen?

Kinderen, die hun B- of C-diploma hebben en die het leuk vinden om een echte waterrat te worden, zijn van harte welkom om een keer te komen kijken. Neem dan wel je zwemspullen mee, want natuurlijk mag je meedoen. De nieuwe groepen zwemmen op zaterdagochtend van 11.15 tot 12.00 uur. Meer informatie over DOS vind je opwww.dosvarsseveld.nl. Als je nog vragen hebt, dan kun je bellen met de trainer, Sonja van Zutphen, tel. 0314-631272.