jan 012012
 

Vorige week zaterdagochtend was een spannende ochtend voor de zwemmers van de zaterdagochtend. Het afzwemmen vond weer plaats in het van Pallandtbad. Om half negen was het kader aanwezig in het zwembad om het zwembad alvast te versieren en de nodige attributen klaar te zetten. Nadat Sonja even voor negen het kader bij elkaar had geroepen voor een laatste groepsbespreking, ging het afzwemmen om negen uur van start.

 

Eerst was het de beurt aan de brevetzwemmers. Zij zijn verplicht om aan bepaalde tijdslimieten te voldoen wanneer zij hun diploma willen halen. Extra spannend was het voor Rudy te Grotenhuis: hij zwom voor de tweede keer af voor brevet 5 omdat hij vorig jaar het limiet van de honderd meter schoolslag niet had gehaald. Gelukkig is het dit jaar goed gekomen met behulp van wat aanmoediging van de overige zwemmers. Zo blijkt maar weer wat je kunt bereiken met zo’n fantastische teamspirit!


Kader zaterdag ochtend.

Ook de zwemmers van de zwemvaardigheid diploma’s moesten er het eerste uur aan geloven. Borstcrawl zwemmen, keerpunten maken, reddend zwemmen en onderwater zwemmen: alles moest foutloos gebeuren.

Rond tien uur was het tijd voor een stukje entertainment. De dames van het synchroon zwemmen showden hun ingestudeerde dans op muziek van Michael Jackson en Julio Iglesias. Niet alleen de dansjes zagen er fantastisch uit: de kleren van de meiden waren ook één en al glitter & glamour. Het publiek klapte vrolijk mee en de dames kregen een daverend applaus na hun optreden.

Na het synchroon zwemmen was het tijd voor de balvaardigheid. Onder leiding van Marcel, Geert, Helen, Koen en Hiske zwommen de kinderen af voor balvaardigheid 1,2 en 3. Polocrawl, overgooien, watertrappen en sprintjes trekken: alles kwam aan bod. Marcel vertelde tijdens het afzwemmen nog wat extra informatie over waterpolo en balvaardigheid.

Om 10:50 was het de beurt aan de kikkers en de dolfijnen. Zij moesten onder andere duiken van het startblok, zwemmen met flippers en samengestelde rugslag zwemmen. De kinderen hebben ontzettend hun best gedaan: iedereen zwom hartstikke goed!

Als laatste was het de beurt aan de snorkelaars en de survivalzwemmers. Zwemmen met flippers en snorkels is niet makkelijk, zeker niet als de snorkel ook nog eens geblindeerd is. De kinderen leren zo om zich te oriënteren in het donker.

Rond twaalf uur was de diploma uitreiking bij Chris in de kantine. Al snel bleek dat iedereen geslaagd was. Overal waren blije gezichten te zien in de kantine. De kinderen haalden hun diploma op bij Sonja en kregen iets lekkers. Daarna was het tijd om naar huis te gaan.

Aan het eind van de ochtend heb ik afscheid genomen van het kader en de kinderen. Het was voor mij namelijk de laatste keer op de zaterdagochtend. Ik heb het altijd ontzettend leuk gehad: we hebben ontzettend leuke kinderen bij de club en we mogen trots zijn op het enthousiaste kader dat iedere zaterdagochtend vrijwillig aan het zwembad staat.

Sonja, Ivo, Joris, Anita, Marjolein, Hiske, Marcel, Geert, Ellen, Helen, Gerrit-Jan, Koen, Rob, Rudy en Ilse: bedankt voor de leuke tijd op de zaterdagochtend. En alle kinderen: van harte gefeliciteerd met jullie diploma!!

Tekst: Lieke Zweers
Foto’s: Ivo Smeenk
 
 
Afzwemmen zaterdag ochtend, 24-12-2011

Door in bovenstaande video op “volgende” te klikken (naast de play button)  zijn ook de twee video’s van het synchroon zwemmen te bekijken.

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.