nov 192013
 

RecreaZwem131117-2

Op zondag 17 november was de eerste van de recreatieve wedstrijden van het seizoen 2013-2014. Een grote groep van voornamelijk zaterdagmorgen jeugd had zich ingeschreven en liet zich in zwembad De Blenk in Ulft van zijn of haar beste kant zien. Veel kinderen deden voor het eerst mee aan een ‘echte wedstrijd’ en vonden het dan ook erg spannend. De meegekomen ‘oude rotten’ die ook vorig seizoen al meededen legde rustig pootjebadend en snoepjes etend aan de ‘nieuwelingen’ uit hoe het werkte: “… en dan naar het startblok …. fluitje …. huh? Dat moet je maar aan hun vragen …. .” enzovoort.

Er werd schoolslag en vrij slag gezwommen, op 25 en 50 meter. Onder aanmoediging van de speciaal voor de zwemmers meegekomen grote groep aanwezige ouders, broers en zussen, familieleden, vrienden en bekenden gingen ze van start. Met techniek en doorzettingsvermogen, en soms met wat geduld, kwamen alle deelnemers ook weer aan de finish. En: iedereen zette sowieso zijn of haar beste prestatie van dit seizoen neer. Er werd zoals gebruikelijk afgesloten met de Zweedse estafette, waarbij deze keer tot grote vreugde van enkele waterpoloënde leden een bal moest worden meegenomen.

Na de estafette was het al weer klaar. En met de oorkonde op zak konden de deelnemers trots huiswaarts: Mooi gezwommen allemaal!

Deelnemers, ouders en natuurlijk organiserende vereniging De Gendten uit Ulft: Bedankt! Het was een leuke middag.

RecreaZwem131117-3

Verzamelen voor de estafette.

RecreaZwem131117-1

 De deelnemers van DOS!

 

Wil je ook meedoen? Kijk wanneer de volgende wedstrijden zijn en geef je op!

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.