mei 272015
 

Op zaterdag 16 mei 2015 was het voor Lieze een leuke dag. Ze mocht namelijk voor de eerste keer meedoen aan de 50 meter vrije slag op de eerste dag van de Gelderse Zomer Kampioenschappen in Nijmegen. Het werd gehouden in het Sportfondsenbad Nijmegen-West.  Dit is een 50 meter bad. De kampioenschappen zijn verdeeld over 4 wedstrijddagen (16, 17, 30 en 31 mei).

We waren lekker op tijd aanwezig om in te zwemmen en om een plaatsje te bemachtigen.
Pas aan het einde van de middag was het dan zover.  De 50 meter vrije slag was voor alle leeftijden, waardoor er maar liefst 148 deelneemsters waren. Iedereen werd gewoon op inschrijftijd ingedeeld. Lieze had de 134ste inschrijftijd. Omdat het hier om een 50 meter tijd gaat, is dit lastig te vergelijken met de tijden behaald in een 25 meter bad. Deze laatste zijn sneller, doordat je door het keerpunt meer snelheid maakt.

De limieten voor inschrijving voor dit kampioenschap zijn dan ook verschillend, zowel per leeftijd, als per afmeting van het bad. Ook wisselt dit per wedstrijd en per jaar.

Nadat alle 25 series gezwommen waren bleek Lieze bij de snelste 100 te zitten, namelijk gedeeld 97ste plek, met een tijd van 32.55 seconden, en daarmee 11de van haar geboortejaar.

Een resultaat waar ze heel tevreden mee is. Bovendien was het een bijzondere ervaring, en smaakt het zeker naar meer!

 

Uitslag Lieze

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.