jan 222012
 
Door: Marcel Zweers

Op 21 januari vertrokken een aantal enthousiaste leden van ons naar Eindhoven. Enkele kwamen vanuit elders in den lande naar Eindhoven, de grootste groep vertrok vanuit Varsseveld. Even naar half één waren we bij het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion waarna we een aantal wedstrijden bekeken, te beginnen met Servië-Roemenië. In bijgaande filmpjes is te zien hoe de DOS afvaardiging op de tribune zat.

Na deze wedstrijd werd de inwendige mens een beetje versterkt in de aanpalend opgezette horeca tenten. Daarna volgde de wedstrijd Macedonië – Italië waarna we ons opmaakten voor het Nederlands zevental, dat aan moest treden tegen Turkije. Voorafgaand aan deze wedstrijd werden natuurlijk de volksliederen gespeeld en zong DOS uit volle borst mee. Bijgaand tref je een filmpje daarvan aan.

Nederland won deze wedstrijd met 12-7. Tenslotte keken we naar de wedstrijd Spanje-Montenegro.
Voor wat betreft het waterpolo kunnen we vaststellen dat:
•    De wedstrijd van Nederland het leukste was qua sfeer
•    De wedstrijd van Italië het leukste was qua waterpolo(niveau) door het surplus aan kwaliteit van de Italianen
•    Het opvallend is hoe (fysiek) hard de midvoor en de midachter telkens werken waarbij er nauwelijks voor gemaakte overtredingen wordt gefloten
•    De teams altijd massaal aanvallen en ook massaal verdedigen
•    Opbouw van aanval resp. verdediging in alle rust gebeurd
•    Aanvallende spelers (m.u.v. de midvoor) erg snel een vrije bal meekrijgen als  ze doen alsof ze door een verdediger aangevallen worden en daarbij tegelijkertijd de bal loslaten
Na deze wedstrijden werd er door een deel van de DOS-sers ingecheckt bij hotel Crown Eden in het centrum van Eindhoven. De andere spelers vertrokken al naar Grieks Restaurant Athene, waar we voor 16 personen hadden gereserveerd en waar de “overnachters” zich even later bij hen voegden.  We hebben daar heerlijk gegeten. Bijgaand tref je een filmpje aan.

Na afloop hebben de mannen eerst bepaald hoeveel zij p.p. betaalden zodat “de jongens” die ook mee waren wat minder hoefden te betalen.  Zo zijn wij bij DOS.
Hierna keerde een deel huiswaarts en zijn de “overnachters” zich wat gaan verfrissen. In de lift bleek al dat de kruiden, genuttigd bij de Griek, bij sommigen een bepaalde uitwerking hadden wat leidde tot wat diffusie. Nu is bekend dat diffusie en proces is waarbij de gassen die vrij komen zich verspreiden over de beschikbare ruimte, maar schrijver dezes kan u verzekeren dat, wanneer die beschikbare ruimte zich beperkt tot een liftcabine waar nauwelijks 7 volwassen kerels in passen,  de concentratie van die gassen niet heel erg wordt verdund (zal ik maar zeggen)…..
Daarna gingen we de binnenstad in om met ons Achterhoekse dialect leuke, interessante gesprekken aan te knopen met de lokale bevolking, óók niet gespeend van enig dialect. Eerst belandden we in een Irish Pub met live muziek. Drie jonge gasten uit België (gitaal, basgitaar en drums) speelden daar (vond een aantal) heel leuke muziek. Bijgaand een filmpje daarvan.

Voordeel was ook nog dat er Grolsch werd getapt. En voor dié enkeling onder ons die geen bier kunnen verdragen waren er wel ranja achtige zoethoudertjes te krijgen.  Om aan eenieders smaak tegemoet te komen gingen we vanuit deze kroeg op zoek naar een andere. Na enig gezoek en heen en weer geloop tussen enkele kroegen kwamen we aan in kroeg waar een ander genre muziek werd gedraaid. Lasers schoten af en aan en ook verschillende jongelui schoten aan, maar dan anders…….
Hier zijn we nog een tijdje gebleven en hebben de dansvloer onveilig gemaakt. Machtige waterpoloarmen draaiden rond waardoor de menigte op respectvolle afstand bleef. Bijgaand zie 2 filmpjes met daarop hossende jongens van DOS.

Na een prima maar wat korte nachtrust én een goed ontbijt zijn we rond de middag huiswaarts gegaan. Al met al een zeer geslaagd weekend.

Foto’s EK Waterpolo Eindhoven 21-1-2012 (Ivo)

  2 Responses to “EK WATERPOLO EINDHOVEN”

  1. Leuk geschreven. Wanneer gaan we weer!

  2. hahaha, leuk stukje hoor!

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.