sep 272015
 

Toets Reddend zwemmen - 27 september 2015 - IMG_3456

De veiligheid in en rond het zwembad heeft altijd een hoge prioriteit binnen DOS. Echter kan er zich altijd een situatie voordoen dat een persoon, om wat voor reden dan ook het zwembad niet meer zelfstandig kan verlaten.

In overleg met beheerder Hydra is besloten om als vereniging zelf zorg te dragen voor de veiligheid van onze zwemmers. Om die reden is er besloten om 1 keer in het jaar een toets reddend zwemmen af te nemen onder de leden die niet alleen zelf zwemmen maar daarnaast ook regelmatig aan het bad staan als trainer, begeleider of wedstrijd official. Vandaag zijn dan ook de eerste Dossers geslaagd voor de toets. Op zondag 11 oktober zal de volgende groep getoetst worden.

Toets Reddend zwemmen - 27 september 2015 - IMG_3528 Toets Reddend zwemmen - 27 september 2015 - IMG_3485 Toets Reddend zwemmen - 27 september 2015 - IMG_3475

Tijdens de toets werden er diverse onderdelen afgenomen waaronder het redden van een persoon door middel van diverse grepen en vervoersmethoden. Ook werd de zwemvaardigheid van de deelnemers getoetst. Zo moest er een afstand van 200 meter afgelegd worden binnen 5 minuten, en een afstand van 15 meter onderwater gehaald worden.

Onder toezicht van Sonja van Zutphen en Mario van den Anker zijn alle deelnemers geslaagd voor de toets en capabel genoeg bevonden om een persoon uit het water te redden.

 

[pwaplusphp filter=”Toets Reddend Zwemmen – 27 september 2015″]

 Posted by at 20:19

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.