sep 072017
 

Zaterdag 2 september was het eindelijk zover. …… Het DOS weekend kon beginnen. Zaterdagmorgen de tent opzetten, de ballonnen opblazen, de boodschappen uitpakken en toen was iedereen er klaar voor.

Toen alle kinderen aanwezig waren en de groepjes waren gemaakt, opende Sonja het kamp. Na het opblazen van Abraham en Sarah konden we dan ook echt beginnen! Het kamp stond dit jaar natuurlijk geheel in het teken van 50 jaar DOS.

Alle kinderen gingen op (blote voeten) pad zonder schoenen want die moesten ingeleverd worden bij Joris. Tijdens het lopen werd er wat gemopperd maar achteraf was de tocht hartstikke leuk! Door de modder, door het water en over “auw” stenen en schelpen kwam iedereen met vieze en pijnlijke voeten terug.

Je begrijpt dat je van zo’n blote voeten pad hongerig wordt. De BBQ werd aangestoken – tussendoor nog even een stoelendans – en de hamburgers en frikandellen gingen er vlot in. Veel tijd voor uitbuiken was er niet want het was tijd om de kennis te testen. Er was weer een leuke maar ook pittige spelshow waar het zeer fanatiek aan toe ging.

Inmiddels brandde er een kampvuur waar we lekker met zijn allen omheen konden zitten. Echter van rust was geen sprake, want nu ging het toch echt gebeuren! We gingen het bos in om pillen te zoeken waar jaren geleden kinderen mee vergiftigd werden. Wat zou ons toch allemaal te wachten staan? Zal ik wel meegaan? Of niet? Of toch maar wel????????????????

De meeste kinderen durfden het aan om het bos in te gaan, maar wat was het eng! Gelukkig kwam iedereen heelhuids terug en konden we nog even napraten met de spoken rond het kampvuur. Het was een leuke dag maar om half 12 was het dan toch echt bedtijd.

De volgende ochtend half 7 is dan ook wel heeeeeeeeeeeel vroeg! Allemaal met slaperige gezichtjes en een krentenbol achter de kiezen, hup de huifkar in en naar het zwembad.

Bij terugkomst stond er een lekker ontbijt klaar en toen “de stormbaan” op…….. Na een zware strijd smaakte de friet dan ook heerlijk.

Dan is het al weer tijd voor de laatste ronde. Met zijn allen het bos in voor levend stratego. Het is erg spannend, maar ja en stonden een heleboel ouders te wachten. Wie zou er gewonnen hebben? Na lang beraad geeft de jury het verlossende antwoord…..

De partyanimals komen als overwinnaar uit de bus en mogen een mooie prijs mee naar huis nemen.

Helaas, het zit er weer op…… Tot volgend jaar!

Namens de organisatie,

Heidy Weirath

 

Wil je alle foto’s van het kamp zien? Kijk HIER

  One Response to “DOS Jeugdkamp 2 en 3 september 2017”

  1. Beste DOS leden. Ik heb behoefte om een groot compliment te maken naar de organisatie van het jeugdkamp. In één woord : GEWELDIG ! Super wat jullie georganiseerd én vlekkeloos uitgevoerd hebben. Mijn complimenten. Groet, Marcel

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.