sep 262012
 

Door: Hiske Zweers (dames 1) & Mariska Tuut (dames 2)

Zaterdag 15 september startte het waterpoloseizoen 2012-2013. Op het programma stond een reeks interessante wedstrijden, zo ook de clubderby DOS dames 1 tegen dames 2. Weken voor deze match werden al voorbereidingen getroffen. Zo werd een nieuwe trainer aangetrokken, die ook als coach van het eerste dames-7-tal werd ingezet. Deze trainer bracht, al in de openwatertraining in het gemeentelijke buitenbad, de dames de laatste spelinzichten bij. Ook bij de binnentrainingen in het van Pallandtbad werden de laatste kneepjes (!) bijgebracht.

Dames 1 had gedurende de gehele middag voorafgaand aan de wedstrijd al een voorprogramma, om de al goede teamgeest nog verder te versterken. Tijdens het teamuitje dat georganiseerd werd door Boukje en het jongste Zweersje werd er direct gewerkt aan het competitiegevoel. Middels een quiz en verschillende spelletjes vielen er punten te verdienen. En uiteraard, er werd gestreden om prijzen! Een heus beautypakket konden de winnaars, Rochelle en Hiske, na afloop in ontvangst nemen. Een goede opwarmer voor de wedstrijd dus. Tevens moesten deze dames nog loten om het gat in hun doel op te vullen, vanwege het feit dat de keepster van dames 1 tijdelijk met z’n tweeën is.

Dames 2 had een kortere voorbereiding, maar was minstens even gespannen. Voor deze dames geldt dat niet alleen de wedstrijd met een positief einde afsluiten een prestatie is, ook het op tijd in badkleding aanwezig zijn is dat. Kortom, een hele uitdaging. Waar dames 1 echter tijdelijk over minder capaciteit beschikt, werd de samenstelling van dames 2 juist net voor de start van de competitie uitgebreid met 2 krachten (1 herintreder en een jonge belofte).

In zijn alter ego als coach van het eerste bracht de trainer tactische informatie over de draaikonterij van de midvoor van dames 2 over op zijn eigen dames. Gelukkig was dames 2 van deze informatieuitwisseling op de hoogte (het geeft niet hoe er over je gepraat wordt, als er maar over je gepraat wordt) en zij pasten snel hun tactiek aan.

De wedstrijd zelf was niet om over naar huis te schrijven…d.w.z. volgens de verliezende partij. Toch een korte impressie: het veel snellere dames 1 (gemiddelde leeftijd zo’n 20 jaar lager dan die van dames 2) haalde vier keer de bal bij de start van de periode. Dat ging goed. Dames 2 opende echter in de 1e periode de score middels een frommelbal van de linksdraaiende midvoor. Tot vreugde van dames 2 werd die moeizaam verkregen voorsprong niet meer weggegeven, ondanks snelle uitbraken, goede acties, mooie passes en een eenmalige man-meer, en dankzij de top keepende goalie van het 2e. De eindstand was 4-2 in het voordeel van DOS (!), dankzij doelpunten van de gezusters Tuut, Karin met de cake, aanvoerder Elise en PC-secretaris Sabine. De belangrijkste overwinning van het seizoen voor dames 2 is binnen; dames 1 zal de kans op revanche in december zeker pakken!

Door dames 1 werd er langdurig, en met een diner, geëvalueerd bij de familie Zweers. De avond werd voortgezet in café ’t Veertje waar de dames hun verdriet met een aantal alcoholische versnaperingen (de hoeveelheid zullen we maar achterwege laten) verdrongen. Maar natuurlijk sloeg de stemming om! Er werd volop gedanst, waarbij Petra de eerste polonaise van de avond inzette. Het werd een lange en vooral gezellige avond. Dames 2 hield het bij een plakje kleurencake van Karin.

 

 

Naschrift van de redactie:

 

Azo-kleurstoffen zijn veilig. Uit één Engelse studie zou blijken dat kinderen hyperactief worden van azo-kleurstoffen, maar volgens de Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) zijn de effecten verwaarloosbaar klein. Gezien de recente prestaties van dames 2 is er misschien reden om het effect op volwassenen te onderzoeken.

(research: Jh. Bruggink)

 

  2 Responses to “Damesderby in Varsseveld”

  1. Helaas was ik niet aanwezig bij de dames Dosderby. Mijn teamgenoten waren erg uitgelaten en opgetogen nav deze start van het seizoen. Vol zelfvertrouwen gingen we dus afgelopen zaterdag naar Culemborg. Wat kon ons gebeuren na zo’n overwinning op ons dames 1.
    Helemaal niks dus, want ook de tweede wedstrijd vol glans en met mooie cijfers gewonnen, 12-6.
    Op de terugweg hebben we traditie getrouw gedineerd bij de grote gele M. Op naar de volgende overwinning.

  2. Goed verslag van de wedstrijd! Een kleine rectificatie is echter op z’n plaats; het eerste partje wist een dame van dames 2 de bal te veroveren bij de start van de periode, de toon was dus gelijk gezet!

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.