sep 172018
 

Na 3 weken hard trainen hebben de selectiezwemmers afgelopen zaterdag hun eerste medaille wedstrijd gezwommen bij GZV in Groenlo. En met een prachtig resultaat. Met 13 zwemmers werden er maar liefst 19 medailles behaald. 5x goud, 4x zilver en 10x brons. Van harte gefeliciteerd allemaal. Top prestatie.

Zaterdag 22 september is de 2e wedstrijd, een minioren-junioren wedstrijd bij GZV in Groenlo.

De uitslagen vind je hier.

 

 

jun 252018
 

De laatste zeskamp wedstrijd op zondag 24 juni werd georganiseerd door ZV Overbetuwe. In zwembad Sports Planet de Pals in Westervoort werd er hard gestreden om de medailles. Vele PR’s werden er gezwommen en we hebben maar liefst 15 medailles behaald. Jelle, Eppo en Merle hebben heel hard gezwommen en daarmee ook hun eerste medaille verdiend. Gefeliciteerd allemaal.

Het was een gezellige afsluiting van dit seizoen. Er werd hard aangemoedigd en op de estafette werd een zilveren medaille behaald.

Bij deze bedanken we alle officials, ploegleiders en trainers die zich tijdens dit seizoen voor de wedstrijden en trainingen ingezet hebben waardoor onze zwemmers mee kunnen doen aan deze wedstrijden.

Aanstaande woensdag worden onze jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Dit begint om 17.30 uur tot 19.30 uur. Na afloop is de medaille uitreiking. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en aanmoedigen.

De uitslag van de wedstrijd van gisteren vind je hier.

 

jun 202018
 

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni zijn de Gelderse B Kampioenschappen gehouden in zwembad de Koekoek Vaassen.

Namens DOS mochten Yannick en Linzy aan dit kampioenschap meedoen. Er werd in totaal aan 5 afstanden meegedaan. Op maar liefst 3 afstanden werden er gouden medailles behaald. Yannick behaalde goud op de 50 vrij, Linzy goud op de 100 vrij en goud op de 50 rug.

Voor Yannick was dit zijn eerste GBK. Dus extra spannend. Hij heeft het super gedaan en heeft maar liefst 3 seconden van zijn tijd afgezwommen.

Na het terugzien van het filmpje van de 200 wissel van Linzy was toch overduidelijk te zien dat diegene naast haar een diskwalificatie had. Terwijl later in de uitslag blijkt dat zij niet is gediskwalificeerd.

De uitslagen vind je hier.

Hieronder de foto’s en filmpjes van deze 2 dagen.

Film Linzy: 50 rug   –  100 vrij  –   200 wissel  –  50 vlinder

Film Yannick: 50 vrij

 

 

jun 142018
 

Zondag 10 juni was alweer de laatste medaille wedstrijd van dit seizoen in Groenlo. Dos ging maar liefst met 12 medailles naar huis. Een hele mooie prestatie. Hieronder het verslag van Yannick.

De wedstrijd was dit keer in Groenlo. Het was een medaille wedstrijd en dat is de 5e en laatste van het seizoen. Het was mooi weer en in het bad was het erg warm.

Er was op 8, 9 en 10 juni een evenement genaamd Special Olympics Nationale Spelen, dat is een soort olympische spelen, voor mensen met een verstandelijke beperking, en Marveld was het “Olympisch Dorp”. Toen we aan kwamen toen gingen erg veel mensen weg met de bus, die gingen naar de wedstrijden.

Er waren veel persoonlijke records en veel van ons hadden een medaille. 
Er was ook een estafette van 10 man, dat ging best goed vond ik zelf. Ik had zelf ook 2 medailles.

Dit was mijn verslag.
Yannick

De uitslag van de medaille wedstrijd in Groenlo vind je hier.

De volgende en tevens laatste wedstrijd van dit seizoen is een zeskamp wedstrijde op zondag 24 juni bij ZV Overbetuwe in Westervoort. Ook dan zijn er weer medailles te verdelen.

 

mrt 152018
 

Afgelopen zondag hebben 12 selectiezwemmers deelgenomen aan de vierde medaille wedstrijd bij NDD. Hieronder het verslag van Bas.

Hallo allemaal! Vandaag ben ik (Bas) aan de beurt om een stukje te schrijven.

Vandaag hadden we een wedstrijd in Doetinchem. Normaal hebben we wedstrijden op zaterdag maar vandaag is het op een zondag.

We starten vandaag met een semi-Duitse start, maar daarvoor werd er een minuut stilte gehouden. Omdat Sjoukje Steentjes van de Groenlose zwemvereniging is overleden. Zij is op 14-jarige leeftijd overleden.

De wedstrijd is begonnen en we lopen mooi op schema. Hopelijk worden er deze wedstrijd veel PR’s binnengehaald! We eindigden precies om 19:00, dus het schema was goed gemaakt. En de wedstrijd ging snel voorbij en het was weer een leuke zwemwedstrijd! In totaal zijn er 5 medailles gewonnen door iedereen bij elkaar. Ik had geen medaille, maar wel 2 PR’s gezwommen.

Dit was mijn verhaal over de wedstrijd van 11 maart. Ik geef de pen door aan Jente.

De uitslag van deze wedstrijd vind je hier. De volgende wedstrijd is op zaterdag 24 maart, een medaille wedstrijd bij GZV in Groenlo.

 

 

mrt 012018
 

Afgelopen zaterdag hebben 15 selectiezwemmers deelgenomen aan de 4e zeskamp wedstrijd. Deze wedstrijd werd door DOS georganiseerd en er werd gezwommen bij zwembad ‘t Meekenesch in Lichtenvoorde. Mede dankzij de vrijwilligers van DOS en LIVO verliep de wedstrijd op rolletjes. Voor Eppo en Merle was het hun eerste echte wedstrijd. Hieronder het verslag van Koos:

De wedstrijd van zaterdag begon al met een goede vibe omdat we met de estafette waren begonnen. Daarna moesten Eppo en Merle met de 25 meter schoolslag. Dit was hun allereerste wedstrijd dus zenuwachtig waren we allemaal.

Ik moest zelf 200 meter schoolslag en 50 meter schoolslag. Met de 200m had ik er zes seconden afgezwommen maar was wel laatste geëindigd omdat ik bij de dames zat. En toen de 50m, ik was best wel zenuwachtig omdat ik als 2e stond ingedeeld. En daar ging ik dan. Ik vond dat ik een goeie start had en toen ik bijna bij het einde van de baan was dacht ik….. ‘he, volgens mij loop ik voor!’ en toen ben ik als een malle verder gaan zwemmen maar ik eindigde toch tweede. Ik had het gevoel dat ik een beste goede tijd had maar toen ik het zag baalde ik toch wel. Ik had er 1.5 seconde bij op gezwommen. Balen. Toen ik op de uitslagenlijst keek was ik ook nog eens 4e geworden! Zuur.

Ik geef de pen door aan Bas.

Koos Hek

 

De uitslagen van deze wedstrijd vind je hier.

De volgende wedstrijd is op zondag 11 maart, een medaille wedstrijd bij NDD in Doetinchem.

feb 202018
 

Afgelopen zondag hebben 11 selectiezwemmers meegedaan aan de medaille wedstrijd bij NDD. Hieronder het verslag van William.

We hadden op zondag 18 februari een wedstrijd in Doetinchem. Ik moest de 200 meter wisselslag en de 50 meter vrije slag zwemmen. Voor de wisselslag had ik een pr en voor de vrije slag helaas niet. Best veel kinderen hadden zich afgemeld dus zaten we met weinig kinderen aan de kant. Ik geef de Pen door aan Koos. 
William Sturris

DOS mocht in totaal 4 medailles mee naar huis nemen. Charlotte heeft een gouden medaille behaald op de 50 mtr schoolslag in een tijd van 50,19. Jente heeft een bronzen plak behaald op de 50 mtr rugslag in 45,78. Huub heeft een 3e plaats behaald op de 50 rug in een tijd van 47,32. Sven heeft een zilveren medaille behaald op de 100 mtr wisselslag in een tijd van 1.23,53.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 24 februari. Deze wedstrijd wordt door DOS georganiseerd en de wedstrijd wordt gezwommen in het Meekenesch in Lichtenvoorde. Voor de liefhebbers die willen komen kijken, de wedstrijd begint om 14.30 uur.

Uitslagen van deze wedstrijd vind je hier.

 

dec 182017
 

Op 16 en 17 december zijn de Gelderse B kampioenschappen gehouden in zwembad de IJsselslag in Zutphen.

Names DOS hebben Senna, William, Koos en Linzy meegedaan. Voor Senna en William was het hun eerste GBK.

Senna heeft de 50 mtr schoolslag gezwommen in een tijd van 44.59 en is 7e geworden.
William heeft de 50 mtr vrije slag zwemmen en deed dit in een tijd van 31.47 en is als 11e geëindigd.
Koos heeft de 50 mtr schoolslag gezwommen in een tijd van 42.07 en is daarmee 7e geworden.
Linzy heeft de 100 mtr rugslag gezwommen is een tijd van 1.23,09 en is daarmee als 5e geëindigd.

Allemaal van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

 

 

 

dec 042017
 

Op 2 december hebben 13 selectiezwemmers meegedaan aan het 2e deel van de Medaille wedstrijd bij GZV in Groenlo. Er is super hard gezwommen en dus ook weer de nodige PR’s. We hebben 10 mooie medailles mee naar huis mogen nemen. Knap gedaan..

Jente heeft een gouden medaille behaald op de 100 mtr vrije slag in een tijd van 1.24,45 en een zilveren medaille op de 50 mtr schoolslag in 50,62.
Linzy een bronzen medaille op de 50 mtr vlinder in een tijd van 40,47 en een bronzen medaille op de 100 mtr rugslag in een tijd van 1.24,67
Casper een zilveren plak op de 50 mtr vlinder in een tijd van 46,50 en een zilveren medaille op de 100 mtr rugslag in een tijd van 1.37,98
Bram een zilveren medaille op de 100 mtr school in een tijd van 1.36,15
Senna een bronzen medaille op de 100 mtr school in een tijd van 1.37,00
Yannick een bronzen medaille op de 100 mtr rugslag in een tijd van 1.39.35
William een bronzen medaille op de 100 mtr vrije slag in een tijd van 1.10,39.

Anne heeft ditmaal een verslag van de wedstrijd gemaakt. Hieronder lees je haar verhaal:


Hoi ik ben Anne,

Ik heb de pen gekregen en moet dus een verslag schrijven over de wedstrijd.

Het ging best wel snel want het was Duitse start. Iedereen was vrolijk en er hing een leuke sfeer. Er zijn veel medailles binnen gehaald.

En iedereen moedigde elkaar goed aan!

Dit was mijn verslag ik geef de pen door aan Liz.

 

De uitslagen van deze wedstrijd vind je hier.

De volgende wedstrijd is op 14 januari 2018. Deel 3 van de zeskamp een lange afstandswedrijd.

nov 252017
 

Vandaag hebben de selectiezwemmers een zeskamp wedstrijd gezwommen bij BZC in Borculo. Rowie verteld hoe zij deze wedstrijd heeft beleefd:

Hallo allemaal dit keer was de wedstrijd in Borculo. Het was een zeskamp. Het ging lekker snel want ze hadden 6 banen.

We hebben allemaal heel goed gezwommen en het was heel gezellig. Zelf heb ik het niet zo goed gedaan want ik had een DIS, voor de rest ging het wel aardig.

Oja, Kees deelde kaasblokjes uit.

Groetjes van Rowie!!!

Ik geef de pen door aan Anne Masselink!!!

De volgende wedstrijd is op zaterdag 2 december, een medaille wedstrijd in Groenlo.