mrt 152018
 

Afgelopen zondag hebben 12 selectiezwemmers deelgenomen aan de vierde medaille wedstrijd bij NDD. Hieronder het verslag van Bas.

Hallo allemaal! Vandaag ben ik (Bas) aan de beurt om een stukje te schrijven.

Vandaag hadden we een wedstrijd in Doetinchem. Normaal hebben we wedstrijden op zaterdag maar vandaag is het op een zondag.

We starten vandaag met een semi-Duitse start, maar daarvoor werd er een minuut stilte gehouden. Omdat Sjoukje Steentjes van de Groenlose zwemvereniging is overleden. Zij is op 14-jarige leeftijd overleden.

De wedstrijd is begonnen en we lopen mooi op schema. Hopelijk worden er deze wedstrijd veel PR’s binnengehaald! We eindigden precies om 19:00, dus het schema was goed gemaakt. En de wedstrijd ging snel voorbij en het was weer een leuke zwemwedstrijd! In totaal zijn er 5 medailles gewonnen door iedereen bij elkaar. Ik had geen medaille, maar wel 2 PR’s gezwommen.

Dit was mijn verhaal over de wedstrijd van 11 maart. Ik geef de pen door aan Jente.

De uitslag van deze wedstrijd vind je hier. De volgende wedstrijd is op zaterdag 24 maart, een medaille wedstrijd bij GZV in Groenlo.

 

 

mrt 012018
 

Afgelopen zaterdag hebben 15 selectiezwemmers deelgenomen aan de 4e zeskamp wedstrijd. Deze wedstrijd werd door DOS georganiseerd en er werd gezwommen bij zwembad ‘t Meekenesch in Lichtenvoorde. Mede dankzij de vrijwilligers van DOS en LIVO verliep de wedstrijd op rolletjes. Voor Eppo en Merle was het hun eerste echte wedstrijd. Hieronder het verslag van Koos:

De wedstrijd van zaterdag begon al met een goede vibe omdat we met de estafette waren begonnen. Daarna moesten Eppo en Merle met de 25 meter schoolslag. Dit was hun allereerste wedstrijd dus zenuwachtig waren we allemaal.

Ik moest zelf 200 meter schoolslag en 50 meter schoolslag. Met de 200m had ik er zes seconden afgezwommen maar was wel laatste geëindigd omdat ik bij de dames zat. En toen de 50m, ik was best wel zenuwachtig omdat ik als 2e stond ingedeeld. En daar ging ik dan. Ik vond dat ik een goeie start had en toen ik bijna bij het einde van de baan was dacht ik….. ‘he, volgens mij loop ik voor!’ en toen ben ik als een malle verder gaan zwemmen maar ik eindigde toch tweede. Ik had het gevoel dat ik een beste goede tijd had maar toen ik het zag baalde ik toch wel. Ik had er 1.5 seconde bij op gezwommen. Balen. Toen ik op de uitslagenlijst keek was ik ook nog eens 4e geworden! Zuur.

Ik geef de pen door aan Bas.

Koos Hek

 

De uitslagen van deze wedstrijd vind je hier.

De volgende wedstrijd is op zondag 11 maart, een medaille wedstrijd bij NDD in Doetinchem.

feb 202018
 

Afgelopen zondag hebben 11 selectiezwemmers meegedaan aan de medaille wedstrijd bij NDD. Hieronder het verslag van William.

We hadden op zondag 18 februari een wedstrijd in Doetinchem. Ik moest de 200 meter wisselslag en de 50 meter vrije slag zwemmen. Voor de wisselslag had ik een pr en voor de vrije slag helaas niet. Best veel kinderen hadden zich afgemeld dus zaten we met weinig kinderen aan de kant. Ik geef de Pen door aan Koos. 
William Sturris

DOS mocht in totaal 4 medailles mee naar huis nemen. Charlotte heeft een gouden medaille behaald op de 50 mtr schoolslag in een tijd van 50,19. Jente heeft een bronzen plak behaald op de 50 mtr rugslag in 45,78. Huub heeft een 3e plaats behaald op de 50 rug in een tijd van 47,32. Sven heeft een zilveren medaille behaald op de 100 mtr wisselslag in een tijd van 1.23,53.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 24 februari. Deze wedstrijd wordt door DOS georganiseerd en de wedstrijd wordt gezwommen in het Meekenesch in Lichtenvoorde. Voor de liefhebbers die willen komen kijken, de wedstrijd begint om 14.30 uur.

Uitslagen van deze wedstrijd vind je hier.

 

dec 182017
 

Op 16 en 17 december zijn de Gelderse B kampioenschappen gehouden in zwembad de IJsselslag in Zutphen.

Names DOS hebben Senna, William, Koos en Linzy meegedaan. Voor Senna en William was het hun eerste GBK.

Senna heeft de 50 mtr schoolslag gezwommen in een tijd van 44.59 en is 7e geworden.
William heeft de 50 mtr vrije slag zwemmen en deed dit in een tijd van 31.47 en is als 11e geëindigd.
Koos heeft de 50 mtr schoolslag gezwommen in een tijd van 42.07 en is daarmee 7e geworden.
Linzy heeft de 100 mtr rugslag gezwommen is een tijd van 1.23,09 en is daarmee als 5e geëindigd.

Allemaal van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

 

 

 

dec 042017
 

Op 2 december hebben 13 selectiezwemmers meegedaan aan het 2e deel van de Medaille wedstrijd bij GZV in Groenlo. Er is super hard gezwommen en dus ook weer de nodige PR’s. We hebben 10 mooie medailles mee naar huis mogen nemen. Knap gedaan..

Jente heeft een gouden medaille behaald op de 100 mtr vrije slag in een tijd van 1.24,45 en een zilveren medaille op de 50 mtr schoolslag in 50,62.
Linzy een bronzen medaille op de 50 mtr vlinder in een tijd van 40,47 en een bronzen medaille op de 100 mtr rugslag in een tijd van 1.24,67
Casper een zilveren plak op de 50 mtr vlinder in een tijd van 46,50 en een zilveren medaille op de 100 mtr rugslag in een tijd van 1.37,98
Bram een zilveren medaille op de 100 mtr school in een tijd van 1.36,15
Senna een bronzen medaille op de 100 mtr school in een tijd van 1.37,00
Yannick een bronzen medaille op de 100 mtr rugslag in een tijd van 1.39.35
William een bronzen medaille op de 100 mtr vrije slag in een tijd van 1.10,39.

Anne heeft ditmaal een verslag van de wedstrijd gemaakt. Hieronder lees je haar verhaal:


Hoi ik ben Anne,

Ik heb de pen gekregen en moet dus een verslag schrijven over de wedstrijd.

Het ging best wel snel want het was Duitse start. Iedereen was vrolijk en er hing een leuke sfeer. Er zijn veel medailles binnen gehaald.

En iedereen moedigde elkaar goed aan!

Dit was mijn verslag ik geef de pen door aan Liz.

 

De uitslagen van deze wedstrijd vind je hier.

De volgende wedstrijd is op 14 januari 2018. Deel 3 van de zeskamp een lange afstandswedrijd.

nov 252017
 

Vandaag hebben de selectiezwemmers een zeskamp wedstrijd gezwommen bij BZC in Borculo. Rowie verteld hoe zij deze wedstrijd heeft beleefd:

Hallo allemaal dit keer was de wedstrijd in Borculo. Het was een zeskamp. Het ging lekker snel want ze hadden 6 banen.

We hebben allemaal heel goed gezwommen en het was heel gezellig. Zelf heb ik het niet zo goed gedaan want ik had een DIS, voor de rest ging het wel aardig.

Oja, Kees deelde kaasblokjes uit.

Groetjes van Rowie!!!

Ik geef de pen door aan Anne Masselink!!!

De volgende wedstrijd is op zaterdag 2 december, een medaille wedstrijd in Groenlo.

nov 202017
 

Op 11, 12, 18 en 19 november werd de GK gezwommen in het Erica Terpstra Zwembad in Nijmegen.

Sven, Heike en Linzy mochten hier aan deelnemen omdat ze een limiet hebben behaald. Voor Linzy en Sven was het hun eerste GK.

Sven en Heike kwamen op de eerste dag in actie. Sven op de 50 vlinderslag in een mooie PR van 35,70, en Heike op de 100 vlinderslag in een tijd van 1.24,01.

Op de tweede dag mocht Linzy de 50 mtr vrije slag zwemmen. Dit deed ze met een mooie PR van 32,19. Op de derde dag heeft ze nog de 100 mtr. vrije slag gezwommen in een tijd van 1.13,34.

Op de vierde dag mocht Sven de 50 mtr vrije slag zwemmen. Hij had een mooie tijd maar helaas kreeg hij een valse start toegewezen.

Geen medailles deze keer maar het was een mooi zwem weekend waarin we trots zijn op onze zwemmers die het goed hebben gedaan. Ze behoren alle 3 tot de beste 20 zwemmers van Gelderland.

Ook bedanken we Bianca. Het was voor haar de eerste keer dat ze als official op een Gelders Kampioenschap gefungeerd heeft.

 

 

okt 292017
 

Gisteren hebben de selectiezwemmers hun eerste zeskamp wedstrijd gezwommen bij zwembad ‘t Meekenesch in Lichtenvoorde.

Linzy verteld hoe zij deze wedstrijd heeft beleefd:

Hallo allemaal, vandaag mag ik een stukje schrijven voor in de pen.

We hadden een wedstrijd in Lichtenvoorde. Bij de club ZPC livo. Het liep al iets uit omdat er een club in de file stond. De wedstijd begon met estafettes en daarna met 200 meters. Ik moest ook 200 meter vrije slag. Ik heb er vijf seconden vanaf gezwommen. Na de pauze moest ik 100 meter rugslag zwemmen. Dat ging minder goed. Er waren veel PR’s gezwommen. Het was een leuke wedstrijd.

Dit was mijn verslag voor de pen. Ik geef de pen door aan Rowie.
Groetjes van Linzy

De volgende keer zwemmen we op 25 november in Borculo, deel 2 van de zeskamp bij BZC.

okt 232017
 

Vijftien selectiezwemmers hebbben meegedaan aan deze limiet wedstrijd. Als je mee wilt doen aan een kampioenschap moet je een bepaald limiet behalen. Dus heb je heel snel gezwommen en heb je een limiet behaald dan krijg je een uitnodiging van het wedstrijdsecretariaat om aan een kampioenschap deel te nemen. Je persoonlijke tijd is bij deze wedstrijd belangrijker dan de uiteindelijke plaats waar je komt te staan bij de eind uitslag. Hieronder het verslag van Casper.

Na een mooie zonnige week vakantie hadden we op deze regenachtige zondagmiddag een limietwedstrijd in Doetinchem. We moesten om 16:00 verzamelen bij Rozengaarde. Mijn vader was samen met Yannick’s vader ploegleider. We hebben allemaal heel erg goed gezwommen. Maar ik vond het wel erg moeilijk om tegen 5 jaar oudere jongens te zwemmen. Ik ben niet bij de eerste 3 geëindigd.

Bij deze geef ik de pen door aan Linzy.
Groeten Casper

De uitslagen van deze wedstrijd staan op de website.

De volgende wedstrijd is een zeskamp wedstrijd bij Livo in Lichtenvoorde op zaterdag 28 november 2017.

okt 092017
 

Op zondag 8 oktober hebben de selectiezwemmers van DOS meegedaan aan een paddenstoelentournooi. Je moest minimaal 3 afstanden zwemmen. Voor elk gewonnen afstand kreeg je 1 punt, werd je 2e dan kreeg je 2 punten etc. Zwemmers met de minst aantal punten konden een gouden, zilveren of een bronzen medaille winnen.

Senna heeft een verslag geschreven hoe hij deze wedstrijd ervaren heeft:

Hoi deze week mag ik, Senna, een verhaaltje schrijven over de paddenstoelen wedstrijd van afgelopen zondag in Doetinchem. Maar voordat ik daar over begin wil ik eerst de mensen bedanken voor de clinic van vorige week. Ivm het 50 jarig jubileum kregen we vorige week een leerzame clinic, en dat van Inge Dekker, dus kon er vandaag wel eens veel PR’s worden gezwommen.

Maar nu wel even over de wedstrijd. Nadat we om 16;15 hadden ingezwommen begon om 16;45 de wedstrijd. We waren vandaag maar met zijn zessen, niet echt veel dus.

Het was heel gezellig maar de tijd vloog voorbij. Maar er werd wel goed gezwommen in totaal 9 PR’s. Toen iedereen was uitgezwommen moesten we even wachten op de prijs uitreiking volgens mij drie medailles, daarna gingen we met opgeheven hoofd weer richting huiswaarts.

Ik geef de pen door aan Casper.

 

 

De uitslagen vind je op de website en de foto’s staan hieronder.