sep 122018
 

Hoi allemaal,

Ik ben Tiemco, 17 jaar oud en ik woon in Silvolde.
Aankomend seizoen speel ik in Heren 1 bij de waterpolo en geef ik training op maandag, woensdag, vrijdag en af en toe op zaterdag.

Dit allemaal in verband met de opleiding die ik volg, namelijk sport & bewegen aan het Graafschap college te Doetinchem. Ik moet voor deze opleiding veel stagelopen en het leek mij een leuk idee om dat bij DOS te doen. Zoals al te lezen is, is sport echt mijn passie en ik heb er veel plezier.

Ik hoop dat de kinderen ook plezier zullen beleven aan mijn trainingen en er natuurlijk ook iets van leren.
Mocht u nog vragen hebben of gewoon nieuwsgierig zijn mag u altijd een keer komen kijken bij een van de trainingen of wedstrijden.

 Posted by at 19:17
sep 112018
 

DOS Jeugdkamp 1 en 2 september 2018

Zaterdag 1 september, yes het foute weekend kan van start……..
De vrijwilligers, in foute outfit, waren er klaar voor!
Broodjes en drinken stonden klaar, het kamp was versierd, dus we konden beginnen.

Het enige wat niet fout was dit weekend, was het weer!
De zon scheen en de kinderen druppelden langzaam binnen.
Er werd “aangevallen” op de broodjes en ondertussen kon iedere groep nadenken over een “foute” naam en een “foute” vlag voor hun groep.
Sonja, Koen en Tom hesen de DOS vlag in het teken van ons 9e DOS kamp.

We gingen op pad om een “foute”spellentocht te doen. De kids streden met veel lol en gesteggel om de punten voor hun groep.
Ze begonnen bij Martin waar ze zoveel mogelijk water moesten opvangen met het doorgeven van natte sponzen met je voeten. Lekker knoeien dus. Hierna kon je Limbo dansen bij Gerrit-Jan. Wie was er lenig?
Erg moeilijk was het om een liedje te gorgelen bij Michel, want het moest ook nog geraden worden.
Gelukkig werden de kinderen hierna weer helemaal relaxed bij het boom knuffelen met Joris. Het meest relaxed was Joris zelf!
Tot slot als beloning met je groep zoveel mogelijk chips eten bij Mario, maar niet te veel want er moest nog gebarbecued worden……

Over BBQ gesproken ……… Heerlijk!

Ook de spelshow was natuurlijk “fout”. Wat is er leuker dan te zorgen dat je begeleider er zo fout mogelijk uit ziet?! Daarna hadden we nog een kampvuur. Gelukkig mocht het, dit dreigde eerst niet door te gaan i.v.m. de droogte. Gezellig met zijn allen rond het vuur.

 

Tja en toen ……?
Geen Spooktocht?
Wel liep er een kerstman rond die pepernoten uitdeelde (in september!)
De kinderen gingen toch met hun groepje het bos in, maar wie weet wat hun te wachten stond?
Nadat de kleintjes terugkwamen van een korte wandeling en een praatje met kerstpersonen was het de beurt aan de grote kinderen……
En wat gebeurd er als je dan toch overvallen wordt door een man met een kettingzaag, een paar heksen tegen komt en iemand die uit de boom valt …….
Daarna terug bij het vuur nog even bijkomen en dan moe maar voldaan je luchtbed opzoeken.

 

Zondagmorgen half 7, wat ontzettend vroeg zeg!
Allemaal opstaan voor een snel ontbijtje, want er moet natuurlijk ook gezwommen worden.
De huifkar staat klaar voor vertrek naar Pallandt.
Even lekker uitleven en opfrissen in het zwembad.

Bij terugkomst staat er een mega groot voetbalspel op het terrein.
Eerst nog even ontbijten.
Daarna barst de strijd los!!
Er werd zeer fanatiek gespeeld en zelfs een rode kaart uitgedeeld (hè Joris?)

Hongerig na een aantal potjes voetbal was er natuurlijk friet met een snack. Daarna gingen we nog even het bos in voor levend stratego en voor we het wisten was het al weer drie uur. Tijd om terug te gaan naar de papa’s en mama’s.

Wie zou er dit jaar met de prijs naar huis gaan?
Het was groep blauw, de badeenden. Goed gedaan jongens!
De kids en hun ouders worden uitgezwaaid en hopelijk tot volgend jaar.

 

Klik hier om ALLE FOTOS te bekijken (opent nieuw tabblad/venster)!!

 

Namens de organisatie,

Heidy Weirath

sep 102018
 

Op zondag 9 september heeft Zwem- & Polovereniging DOS mee gedaan aan “Swim To Fight Cancer” editie Doetinchen. Het evenement zou in de Oude IJssel plaats vinden, maar door blauwalg in het water is deze happening verplaats naar recreatieplas Stroombroek in Braamt.

Van de ca. 50 kinderen die mee zwommen tegen kanker waren er 13 zwemmers van DOS bij met hun 4 begeleiders. De kinderen moesten in het koude water (19,5 °C.) een afstand van 500 meter afleggen. Dit was voor de kinderen van de zwemclub natuurlijk geen enkel probleem.

Naast de kinderen zwommen er ook begeleiders en andere volwassenen mee. In de aanloop naar het zwemevenement is iedereen druk bezig geweest met het werven van sponsoren en met succes! Ze haalden maar liefst € 5665,00 voor het KWF. Een geweldig resultaat om trots op te zijn! Voor dit fantastische bedrag willen we alle deelnemers en de gulle gevers dan ook hartelijk bedanken.

In totaal bracht de zwemactie ruim 1,2 ton op voor KWF! Bekijk hieronder een reportage van Regio8.

Swim To Fight Cancer 2018 Albums59 fotos in 1 albums
6602649947529819313
Swim To Fight Cancer... 2018-09-18, 59 fotos

 

 Posted by at 19:27
jul 052018
 

Afgelopen week waren er weer de clubkampioenschappen. Vol enthousiasme werd er weer op de diverse afstanden gezwommen. Net als andere jaren werd er ook dit jaar weer een drietal bekers uitgereikt aan de kinderen die hun eigen tijd op een afstand in vergelijking met vorig jaar het beste verbeterd hebben.

Clubkampioenschappen 2018 Albums108 fotos in 1 albums
6574806916402802273
Clubkampioenschappen... 2018-07-05, 108 fotos
 Posted by at 20:56
jun 202018
 

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni zijn de Gelderse B Kampioenschappen gehouden in zwembad de Koekoek Vaassen.

Namens DOS mochten Yannick en Linzy aan dit kampioenschap meedoen. Er werd in totaal aan 5 afstanden meegedaan. Op maar liefst 3 afstanden werden er gouden medailles behaald. Yannick behaalde goud op de 50 vrij, Linzy goud op de 100 vrij en goud op de 50 rug.

Voor Yannick was dit zijn eerste GBK. Dus extra spannend. Hij heeft het super gedaan en heeft maar liefst 3 seconden van zijn tijd afgezwommen.

Na het terugzien van het filmpje van de 200 wissel van Linzy was toch overduidelijk te zien dat diegene naast haar een diskwalificatie had. Terwijl later in de uitslag blijkt dat zij niet is gediskwalificeerd.

De uitslagen vind je hier.

Hieronder de foto’s en filmpjes van deze 2 dagen.

Film Linzy: 50 rug   –  100 vrij  –   200 wissel  –  50 vlinder

Film Yannick: 50 vrij

 

 

mei 132018
 

Afgelopen zaterdag ontving Jelle voorafgaand aan de training het certificaat “Pupil van de Maand” met daarbij uiteraard het felbegeerde T-shirt. Op bijgaande foto is Jelle te zien met zowel certificaat als T-shirt. Jelle is blij dat hij deze ‘titel’ in ontvangst mocht nemen. “Ik vind het erg leuk om waterpolo te doen”, aldus Jelle. Hij vindt het vooral leuk omdat, zo hij zegt: “Je het met z’n allen doet, het is een échte teamsport. Het leukst vind ik het zwemmen met de bal”. Als Jelle gevraagd wordt naar het hoogtepunt van het afgelopen seizoen is het antwoord onmiddellijk: “Dat we kampioen zijn geworden”. Ik vraag hem of hij nadien bloemen in ontvangst heeft genomen. “Nee, dat niet. Maar wel champagne”, direct gevolgd door : “….. geen échte natuurlijk ….. maar was heel leuk”. Jelle vindt dat hij goed is in het op het juiste moment aanspelen van teamgenoten, het geven van een assist. Wat hij het moeilijkst vind om te doen is als de tegenstanders met z’n allen in de aanval gaan, welke speler kies je dan om te verdedigen. Wij wensen Jelle veel plezier met zijn titel Pupil van de Maand.

Kader DOS van de zaterdagochtend

 Posted by at 16:51
apr 242018
 

Het seizoen loopt op zijn eind en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al weer in volle gang. Net als voorgaande jaren word ook komend seizoen weer leuk afgetrapt met het traditionele DOS Jeugdkamp (voor de 9e keer!).

Het kamp zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 1 en zondag 2 september 2018.

Een datum die alvast weer groot in de agenda gezet mag worden!
De uitnodigingen volgen binnenkort!

Groetjes,
De organisatie van het DOS Jeugdkamp

 Posted by at 20:51
apr 162018
 

Hoi ik ben bas!
Ik ben heel blij want ik ben pupil van de maand! (ik ben bijna 18) Ik heb een heel mooi t-shirt en een certificaat gekregen, ik kan niet wachten om het aan mijn vriendinnetje te laten zien! Ik ben jullie allemaal heel dankbaar. Het leukste van zwemmen vind ik het kijken naar synchroon, stiekem zou ik mee willen doen. Het moeilijkste vind ik toch wel om op tijd aanwezig te zijn, dit wil ik graag verbeteren. Nu wil ik nog graag een shoutout doen naar Anna en Laura, voor het schrijven van dit stukje… Nogmaals bedankt iedereen voor deze leuke waardering!

 Posted by at 21:09
apr 162018
 

Na het succes van de clubkampioenschappen afgelopen jaren, is er dit jaar weer een nieuwe! Deze vindt plaats op woensdag 27 juni van 17.30 uur top 19.30 uur.

Let op: op woensdag 27 juni wordt iedereen om 17:30 verwacht en het zal voor iedereen duren tot 19.30 uur, er is tussendoor GEEN gelegenheid om te gaan omkleden.

De drie zwemmers die zich het meest verbeterd hebben ten opzicht van vorig jaar, kunnen ook een prijs verdienen. Zo maakt iedereen kans op een prijs! We verwachten dat je zelf een handdoek, iets te drinken en (Eventueel) een gezonde snack meenmeent voor tijdens het wachten.

Na al deze informatie hoef je nog maar één ding te doen, inschrijven natuurlijk! Inschrijven kan door het onderstaande formuliertje in te vullen of het strookje van de papieren uitnodiging in te leveren bij Sonja van Zutphen of Ellen Vrieze. Graag je aan- of afmelding doorgeven ook als je niet mee doet. Voor vragen en/of opmerkingen kun je terecht bij Sonja en Ellen.

Opgeven kan tot uiterlijk zondag 10 juni 2018.

We hopen jullie allemaal te zien op de Clubkampioenschappen!

Met vriendelijke groet namens de organisatie,
Sonja van Zutphen & Ellen Vrieze

 

MELD JE AAN

 

 Posted by at 20:58