sep 022019
 

Rabobank Clubkas Campagne 2019. Stemperiode: tussen 5 en 19 september 2019.

Ook dit jaar doen wij als Zwem- & Polovereniging DOS weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Vorig jaar was het aan groot succes en deelname is vrij eenvoudig en vergt van ieder lid die een Rekening heeft bij de Rabobank om te stemmen.

Stemmen kan dit jaar op:
DOS Zwem- & Polovereniging
Nautilus 61

In beide gevallen komen de stemmen en het geld ten goede van DOS.

Meer stemmen leveren meer geld op. Breng dus zo veel mogelijk leden van Rabobank Graafschap in beweging om op je vereniging of stichting te stemmen.

Zó dichtbij. Stemmen door leden.

Begin september ontvangen leden van Rabobank Graafschap automatisch een stemkaart met stemcode in de bus. Tussen 5 en 19 september 2019 kunnen zij stemmen op verenigingen of stichtingen die zij een warm hart toedragen. Alle beetjes helpen, dus stem op DOS / Nautilus 61.

jun 252019
 

Sportminister Bruins heeft het startsein gegeven voor de landelijke campagne van de Zwemveiligheid. Hierin wordt extra aandacht gevraagd voor het belang van de zwemveiligheid in Nederland. Daarom geeft DOS een aantal zwemveiligheidsheidstrainingen.

Deze trainingen zijn op de volgende zaterdagen van 11.00 tot 12.00 uur:

  • 29 juni
  • 6 juli
  • 13 juli

Locatie zwemveiligheidstrainingen:

Zwem- en Sportcentrum van Pallandt
Van Pallandtstraat 4 in Varsseveld

Deelname kost €5,00 per training. Opgave vooraf is niet noodzakelijk

Wij bieden de volgende activiteiten:

  • Algemene zwemvaardigheid
  • Reddend zwemmen
  • Snorkelen
  • Survival zwemmen

Ben je na deze leerzame opfriscursus erg enthousiast, ga dan voor 3 gratis proeflessen om te kijken of “zwemmen bij DOS” iets voor jou is……

Het is belangrijk goed voorbereid te zijn in en rondom water. Wij streven er naar dat de zwemveiligheid van kinderen wordt vergroot !

 Posted by at 22:01
mei 272019
 

Na ongeveer 25 jaar was het medaille podium op, de verf begon af te bladderen, en de bad eendjes waren ook een beetje gedateerd. ….Tijd voor een nieuwe dus !

Het oude podium was gesponsord door Bouwbedrijf Bruggink uit Heelweg. Ze waren ook dit keer weer graag bereid om de sponsring op zich te nemen.

Een strak stukje timmerwerk werd overhandigd door dhr. Dirk Visser.
Het podium bestaat nu uit 3 blokken, is stapelbaar en daardoor erg gemakkelijk op te bergen.
Geen halsbrekende toeren meer om het podium de keldertrap op en af te zeulen.
De onderkant is bedekt met een antislip laag waardoor de delen niet verschuiven en het hout droog blijft.

 

We mochten ook weer beroep doen op Harm-Jan Wieskamp van Merrem kunststoffen uit Dinxperlo.
Zij hebben een bijzondere fraaie top laag aangeleverd van Rubber met gekleurde stukjes erin, ook antislip en lekker zacht voor de voeten.

Een donkerblauwe verflaag met cijfers in een mooi letter type maakt er een indrukwekkend en vooral chique podium van.

Het geheel was mooi op tijd klaar voor de clubkampioenschappen van afgelopen woensdag 15 mei.

Hierbij willen we Bouwbedrijf Bruggink en Merrem hartelijk danken voor de gesponsorde spullen en het mee denken.

 Posted by at 21:31
mrt 272019
 

Beste ouder/verzorger/zwemmer/trainer,

Na de succesvolle clubkampioenschappen van de voorgaande jaren, zullen wij ook dit jaar weer een clubkampioenschap organiseren. Dit zal plaatsvinden op woensdag 15 mei 2019 van 17.30-19.30 uur. Voordat wij de kinderen inlichten, moet er wel eerst het een en ander geregeld worden. Daarvoor hebben we uw hulp nodig!

Een activiteit binnen DOS heeft per definitie vrijwilligers nodig. Nu is het zo dat we voor de Clubkampioenschappen op zoek zijn naar enthousiaste ouders, verzorgers en leden die het wel zien zitten om een keer vrijblijvend mee te helpen met deze festiviteit.

Zou u zo vriendelijk willen zijn om te laten weten of u hier interesse in heeft (of niet) via onderstaand formulier? Aan of afmelden uiterlijk zondag 12 mei 2019 (liefst natuurlijk zo spoedig mogelijk i.v.m. de planning).

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Sonja van Zutphen of Ilse Evers: tel. 06-52629412 of via clubkampioenschappendos@gmail.com

Met vriendelijke groet namens de organisatie,

Sonja van Zutphen & Ilse Evers

 

Aan/afmelden

 Posted by at 19:00
mrt 272019
 

Beste zwemmers van DOS,

Na het succes van de Clubkampioenschappen in de afgelopen 4 jaar zijn er dit jaar de Clubkampioenschappen 2019! Deze vinden plaats op woensdag 15 mei 2019 van 17.30 uur tot 19.30 uur. Op diezelfde woensdag zal er een prijsuitreiking volgen, vanaf 19.00 uur.

Let op: op woensdag 15 mei 2019 wordt iedereen om 17.30 uur verwacht en het zal voor iedereen duren tot 19.30, er is tussendoor GEEN gelegenheid om te gaan omkleden. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent.

De drie zwemmers die zich het meest verbeterd hebben ten opzichte van vorig jaar, kunnen ook een extra prijs verdienen. Zo maakt iedereen kans op een prijs!

Nieuw! dit jaar is de familie-estafette. Hierbij wordt van je verwacht dat je een team vormt bestaande uit vier personen, waarvan er minimaal één deelnemer boven de 18 jaar is. Verder moet er minsten één iemand zijn (mag dezelfde persoon zijn) die geen lid van DOS is. Iedereen wordt geacht om 50 meter (2 banen) vrije slag te zwemmen om zo tot een eindtijd te komen.

We verwachten dat je zelf een handdoek, iets te drinken en (eventueel) een gezonde snack meeneemt voor tijdens het wachten. Vergeet ook niet om je clubkleding mee te nemen voor tijdens de prijsuitreiking.

Na al deze informatie hoef je nog maar één ding te doen, inschrijven natuurlijk! Inschrijven kan door onderstaand formulier in te vullen. Voor vragen en/of opmerkingen kun je terecht bij Sonja van Zutphen of Ilse Evers. Opgeven kan tot uiterlijk zondag 12 mei 2019.

We hopen jullie allemaal te zien op de Clubkampioenschappen!

Met vriendelijke groet namens de organisatie,

Sonja van Zutphen & Ilse Evers

Aanmelden

Familie-estafette

Doe je mee aan de familie-estafette?

Ik doe mee met de volgende personen:

Naam deelnemer 1: Leeftijd:
Naam deelnemer 2: Leeftijd:
Naam deelnemer 3: Leeftijd:
Naam deelnemer 4: Leeftijd:

 Posted by at 19:00
jan 022019
 

Beste Leden,

Allereerst willen wij iedereen het beste wensen voor 2019. Wij hopen op een mooi, goed en gezond jaar voor iedereen!

Via deze weg willen we jullie ook laten weten dat we weer terugkijken op een geslaagde kerststerrenactie. Ondanks het winterse weer waren we met 55 verkopers zeer goed vertegenwoordigd in Varsseveld en omstreken. Dit heeft geresulteerd in een verkoop van 1.052 bloemen en een netto-opbrengst van €2140,-. Een verbetering ten opzichte van 2017!

De Groep die in 2018 het meest heeft verkocht is Groep 2, bestaande uit Erie, Mariska, Diana, Karin, Jelle, Sven, Tom, Marijn en Eppo! Zij ontvangen hiervoor een Slagroomtaart.

Wij als organisatie willen iedereen bedanken voor de geweldige inzet en opkomst! Daarnaast willen wij Gerald Meuleman bedanken voor het beschikbaar stellen van de ruimte en ondersteuning. Als vereniging hebben wij dit tot een succes gemaakt.

Tot slot zullen we de actie gaan evalueren. Graag horen wij van jullie suggestie en ideeën zodat we ook dit kunnen meenemen cq aanpassen voor 2019.

Nogmaals dank aan iedereen en tot noteer vast in je agenda: Kerststerrenactie 2019 op 7 december 2019.

Namens de organisatie van de Kerststerrenactie,

Ilse Evers en Peter Janssen

 Posted by at 21:46
nov 262018
 

Op zondag 18 november is er door een groot aantal DOS leden (getuige de foto’s) , een mooie ACZ (Alphons Centen Zeemijl) zeemijl gezwommen. Alle deelnemers hadden precies 60 minuten om de 1852 meter af te leggen. De eerste zwemmers waren al na 35 minuten gefinished. Een mooie prestatie. Uiteindelijk hebben alle zwemmers de hele afstand afgelegd!
Een mooie happening welke zijn oorsprong heeft in het kustplaatsje Bloemendaal, waar de groep vroeger op initiatief van Alphons Centen onder leiding van de Bloemendaalse Reddings Brigade “live” in de Noordzee de zeemijl aflegde.
Na afloop waren er broodjes en een versnapering. Super georganiseerd!

We kunnen terug kijken op een geslaagde activiteit en wellicht tot volgend jaar!

nov 142018
 

Nog iets minder dan een maandje en dan mogen we weer, want dan is de Kerststerrenactie 2018!

De Kerststerrenactie is een jaarlijkse actie waarbij de leden van zwem- en polovereniging DOS, samen met familie, vrienden, bekenden en/of teamgenoten langs de deuren gaan van de inwoners van Varsseveld (en omgeving). Het gaat daarbij uiteraard om de verkoop van Kerststerren, maar ook hyacinten en cyclamen worden tijdens deze actie verkocht.

Doel van de actie is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de vereniging, zodat we onder andere de badhuur en de materialen (zoals plankjes en flippers) kunnen betalen.

Een actie kan natuurlijk georganiseerd worden, maar om het tot een succes te makken hebben wij hulp nodig! Er zijn een aantal opties om te kunnen helpen, maar natuurlijk kan er ook voor meerdere opties gekozen worden:

  1. Je komt gezellig helpen met de verkoop op zaterdag 8 december 2018 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Voor iets lekker en iets te drinken wordt uiteraard gezorgd. Je kunt je vanaf nu opgeven door het ingevulde aanmeldformulier  in te leveren via kerststerrenactie@hotmail.com. Doe dit uiterlijk zondag 2 december 2018.
  2. Je wilt vast iets verkopen bij je familie, vrienden en/of kennissen (die bijvoorbeeld niet in Varsseveld wonen). Dan kun je het bestelformulier dat hieronder staat downloaden en uitprinten en daarmee alvast langsgaan bij degene aan wie je wat wilt verkopen. Lever dit formulier uiterlijk woensdag 5 december 2018 in via kerststerrenactie@hotmail.com of bij Ilse Evers.  Dit is natuurlijk een goed alternatief als je niet kunt helpen op 8 december, maar je toch een steentje bij wilt dragen!
  3. Je wilt graag bloemen kopen, maar bent (nog) geen lid van DOS. In dat geval kun je natuurlijk altijd een ingevuld  bestelformulier mailen naar kerststerrenactie@hotmail.com. Lever de bestelling dan ook uiterlijk woensdag 5 december 2018 in.

Voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen kun je de uitnodiging nog eens goed doorlezen of een mailtje sturen naar kerststerrenactie@hotmail.com.

Wij hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 8 december!

Namens de organisatie van de kerststerrenactie,

Ilse Evers

Downloads

 

DIRECT AANMELDEN

Ja, ik heb een auto beschikbaar en neem deze mee

 

 

 Posted by at 20:03
okt 112018
 

Van 24 t/m 27 oktober opent Zwem- en Sportcentrum Van Palland haar deuren voor de Varsseveldse Zwem4daagse 2018 die wordt georganiseerd door Zwem- en Polovereniging DOS uit Varsseveld. Een gezellig en bovenal sportief evenement voor jong en oud.

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers vier dagen lang een afstand van 300, 600 of 1.000 meter. Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille. Naast deze drie afstanden kan er dit jaar ook een nieuwe afstand gezwommen worden namelijk; de zeemijl van 1852 meter.

Iedereen die in het bezit is van zwemdiploma A kan meedoen doen aan de Zwem4daagse. Deelnemers kunnen zicht tot 24 oktober inschrijven op www.dosvarsseveld.nl/zwem4daagse of voor aanvang van het evenement in het zwembad. De Zwem4daagse wordt gezwommen op woensdag 24 t/m vrijdag 26 oktober van 18:00 tot 20:00 uur en zaterdagochtend 27 oktober van 10:00 tot 12:00 uur. Na afloop staat de ranja/koffie en poffertjes weer klaar.

 

MELD JE HIER AAN

 Posted by at 20:05
sep 122018
 

Hoi allemaal,

Ik ben Tiemco, 17 jaar oud en ik woon in Silvolde.
Aankomend seizoen speel ik in Heren 1 bij de waterpolo en geef ik training op maandag, woensdag, vrijdag en af en toe op zaterdag.

Dit allemaal in verband met de opleiding die ik volg, namelijk sport & bewegen aan het Graafschap college te Doetinchem. Ik moet voor deze opleiding veel stagelopen en het leek mij een leuk idee om dat bij DOS te doen. Zoals al te lezen is, is sport echt mijn passie en ik heb er veel plezier.

Ik hoop dat de kinderen ook plezier zullen beleven aan mijn trainingen en er natuurlijk ook iets van leren.
Mocht u nog vragen hebben of gewoon nieuwsgierig zijn mag u altijd een keer komen kijken bij een van de trainingen of wedstrijden.

 Posted by at 19:17