Ivo

Waterpolo

feb 102018
 

Zaterdag 3 februari werd Cas Rusink uitgeroepen tot (waterpolo) Pupil van de maand. Cas heeft inmiddels balvaardigheid 1 en 2 in zijn bezit en traint nu voor het laatste brevet op waterpolo gebied en dat is balvaardigheid 3. Cas is een rustige jongen die echt altijd op de training is, en dan ook goed gemutst. Op de vraag wat hij het leukste vind zegt hij: “Ik vind het leuk om sámen met andere kinderen oefeningen te doen”.  Dat citaat past goed bij Cas: hij is een echte teamspeler. Met de bal overgooien vindt hij de leukste oefening. Wat vind je het minst leuk?  “Da’s een goeie vraag, ………. hmmm, kan ik zo niet bedenken”. En wat is de oefening waarvan je denkt dat je die echt heel goed onder de knie hebt? “Soms moeten we de bal onder water drukken en dan dicht boven de bodem naar de overkant zwemmen. Dat vind ik een leuke oefening en die kan ik goed”.  Wat Cas aangeeft nog  verder te moeten verbeteren is dat zijn borstcrawl mét bal nog stabieler moet worden. Tegen het publiek dat de website van DOS bezoekt en dit leest geeft hij aan: “Waterpolo is echt een aanrader. Het is leuk om met z’n allen te doen”.

Cas, nogmaals proficiat.

Kader zaterdagochtend

 

 Posted by at 20:54
dec 302017
 

Beste Leden,

Ook dit jaar kunnen we weer terugkijken op een geslaagde kerststerrenactie. Ondanks het winterse weer waren we met 60 verkopers goed vertegenwoordigd in Varsseveld en omstreken. Dit heeft geresulteerd in een verkoop van 1.027 bloemen en een netto clubkas opbrengst van €1890,-. Dit evenaart het bedrag van 2016.

De groep die in 2017 het meest heeft verkocht is de groep van Gerald Meuleman en Bas Peters (groep 1). Zij hebben per persoon het meest verkocht en ontvangen hiervoor op 13 januari een Slagroomtaart!

Wij als kerststerrencommissie willen ook dit jaar iedereen bedanken voor de geweldige inzet en opkomst. Daarnaast willen wij specifiek Gerald Meuleman bedanken voor het beschikbaar stellen van de ruimte en drank.

Tot slot zullen we de actie gaan evalueren omdat het gebleken is dat we steeds meer energie moeten steken in de actie voor dezelfde opbrengst. Suggesties voor 2018 die vanuit jullie komen, zijn zeker welkom!

Nogmaals dank aan iedereen en tot noteer vast in je agenda: Kerststerrenactie 2018 op zaterdag 8 december 2018.

Groeten namens de Kerststerrencommissie,

Ilse en Peter

 Posted by at 21:39
dec 162017
 

Op zondag 7 januari 2018 om 15.00u is weer een minipolotoernooi en dit keer in ons eigen bad!

Wie lijkt het leuk om samen met Eppo, Wout, Geert en Gijs een DOS team te vormen? Dan spelen we met een eigen team op ons eigen toernooi 😊
Ben je niet ouder dan 11 jaar en heb je zin om Wout, Geert, Gijs en Eppo te versterken, stuur dan een berichtje voor 28 december 2017 naar polojeugd@dosvarsseveld.nl.

Je speelt die middag ongeveer vier wedstrijden van elk een kwartier in een half bad.

Bekijk hieronder de foto’s van het vorige minipolotoernooi in Varsseveld:

Minipolo toernooi DOS - 8 januari 2017 Albums49 fotos in 1 albums
6374431654815284273
Minipolo toernooi DO... 2017-01-11, 49 fotos
 Posted by at 18:12
nov 302017
 

Beste leden en (ouders van) jeugdleden,

Zoals ieder jaar organiseert DOS ook dit jaar weer de Kerststerrenactie. Dit jaar houden we die op zaterdag 9 december. Iedereen wordt om 10.00 uur verwacht en rond 15.00 uur zullen we stoppen. Omdat het succes van deze actie afhankelijk is van het aantal aanwezige verkopers, hopen we natuurlijk op een massale opkomst. Daarbij wordt voor een broodje en wat te drinken gezorgd en geldt ook hier: vele handen maken licht werk!

Inschrijven: www.dosvarsseveld.nl/kerststerrenactie

Zorg dat je erbij bent!

Wij zien jullie graag allemaal zaterdag 9 december 2017, om 10.00 uur bij Meuleman Farmtech (Guldeneweg 13B in Varsseveld)

Namens de organisatie van de kerststerrenactie,

Ilse Evers en Peter Janssen

 

 Posted by at 21:19
nov 202017
 

Onlangs is het 50-jarig jubileum van DOS gevierd. Kort voor dat moment zijn er 2 mensen door jubileumcommissielid Mireille Witteveen benaderd met de vraag of zij terug wilden blikken op de periode die zij bij DOS doorgebracht hebben resp. nog doorbrengen. Dat betrof Johan Kersjes (lid vanaf het 1e uur en actief geweest in diverse rollen bij de club) en Sonja van Zutphen, op dit moment actief als zwemtrainster. Met dank aan Mireille brengen wij hun informatie graag onder jullie aandacht. Dit keer is dat de inbreng van Sonja. Veel leesplezier.

Terug in de tijd met: Sonja van Zutphen

Sonja komt van oorsprong uit het westen, uit Haarlem. Op enig moment is zij gescheiden en had ze behoefte aan een totaal andere omgeving. Ze kende de Achterhoek van vakanties en besloot om met haar twee dochters te verhuizen naar het oosten. Ze kwam met DOS in aanraking toen haar jongste dochter zwemdiploma A en B gehaald had en verder wilde met zwemmen. Ze meldde haar dochters aan bij DOS en kreeg zelf ook de kriebels toen ze zag dat er een trainster gezocht werd. Sonja heeft, naast haar werk in haar eigen kinderopvang, altijd aan het bad gestaan. Dat is inmiddels al 40 jaar. Ze heeft zelf altijd gezwommen, maar geen wedstrijden. Dat was in die tijd niet bij de vereniging waar zij toen lid van was. Wel heeft ze allerlei diploma’s gehaald, zowel zwemdiploma’s als trainersdiploma’s en is blijven zwemmen in haar vrije tijd. Nu nog bij Nautilus waar ze ook aquajoggen en techniek les geeft. Mocht ze nu als jonge wedstrijdzwemster aan de slag gaan, zou ze kiezen voor het door ontwikkelen van / specialiseren in de vrije slag.

Ze is 20 jaar geleden bij DOS begonnen als coördinator voor het zaterdagochtendzwemmen en is dat nu nog. Daarnaast coördineert ze sinds 10 jaar het selectiezwemmen. Ze vindt het werken met de jeugd, zowel de zwemmers als het kader, het leukste om te doen. Dat boeit haar het meest en daagt haar het meeste uit. Het minder leuke vindt ze de druk die zo nu en dan opgelegd wordt door ouders. Die ervaart zij soms als ongeduldig als ze vinden dat hun kind veel moet kunnen in een te korte tijd. Er wordt wel eens met onbegrip gereageerd en dat vindt ze jammer.

Er is in die 20 jaar veel veranderd op diplomagebied. Nu zijn de regels wat soepeler en ligt het accent meer op plezier. Binnen DOS verandert er ook veel. Er is veel wisseling in functies binnen de club. Er is veel verloop binnen het kader. Denk hierbij aan studie en op kamers gaan en bijbaantjes. Dat begrijpt ze wel, maar vindt ze jammer. Doordat mensen kort een bepaalde functie bekleden is er ook minder binding met de vereniging. Gelukkig blijven jongeren zich aanmelden. Haar kracht is haar enthousiasme en het organiseren/regelen. Ze denkt dat dat ook nodig is om het zwemmen op de kaart te houden. Ze noemt het opnieuw introduceren van de zwem4daagse en het synchroonzwemmen. Ze heeft nog veel meer ideeën.

Sonja is de huidige trainster en ze speurt zorgvuldig rond naar iemand die het een keer van haar over kan nemen. Nu nog niet. Ze vindt het nog steeds leuk.

 

Bekijk ook de terugblik van Johan Kersjes.

 

 Posted by at 18:00
nov 162017
 

Beste leden en (ouders van) jeugdleden,

Zoals ieder jaar organiseert DOS ook dit jaar weer de Kerststerrenactie. Dit jaar houden we die op zaterdag 9 december. Iedereen wordt om 10.00 uur verwacht en rond 15.00 uur zullen we stoppen. Omdat het succes van deze actie afhankelijk is van het aantal aanwezige verkopers, hopen we natuurlijk op een massale opkomst. Daarbij wordt voor een broodje en wat te drinken gezorgd en geldt ook hier: vele handen maken licht werk!

Inschrijven is vanaf nu mogelijk en kan via deze link: www.dosvarsseveld.nl/kerststerrenactie

Zorg dat je erbij bent!

Wij zien jullie graag allemaal zaterdag 9 december 2017, om 10.00 uur bij Meuleman Farmtech (Guldeneweg 13B in Varsseveld)

Namens de organisatie van de kerststerrenactie,

Ilse Evers en Peter Janssen

 

 Posted by at 20:03
nov 152017
 

Afgelopen zondag was er weer een minipolotoernooi in Borculo. Samen met een aantal kinderen van Natare hebben Eppo, Wout en Geert een team gevormd. Het was een ontzettend leuke middag waar we veel plezier hebben gehad!

Het volgende toernooi is in Varsseveld en wel op 7 januari 2018.

Lijkt het je leuk om een keertje mee te doen, stuur dan een mailtje naar polojeugd@dosvarsseveld.nl.

 

 

 Posted by at 20:24
nov 142017
 

Onlangs is het 50-jarig jubileum van DOS gevierd. Kort voor dat moment zijn er 2 mensen door jubileumcommissielid Mireille Witteveen benaderd met de vraag of zij terug wilden blikken op de periode die zij bij DOS doorgebracht hebben resp. nog doorbrengen. Dat betrof Johan Kersjes (lid vanaf het 1e uur en actief geweest in diverse rollen bij de club) en Sonja van Zutphen, op dit moment actief als zwemtrainster. Met dank aan Mireille brengen wij hun informatie graag onder jullie aandacht. Dit keer is dat de inbreng van Johan. De volgende keer is dat die van Sonja. Veel leesplezier.

 

 

Terug in de tijd met: Johan Kersjes

Al vrij vlot na de oprichting van DOS is Johan in 1967 lid geworden van de vereniging. De voorzitter van die tijd was dhr. Prakke met Dini als secretaresse. Hij werd lid samen met zijn beste vriend en heeft er ook zijn huidige vrouw Maria leren kennen. Op het moment dat zij getrouwd zijn heeft DOS een vermelding op de trouwkaart gekregen.

Johan is begonnen als wedstrijdzwemmer, hij had zelfs startnummer 1. Toen er een waterpologroep werd gevormd maakte hij de overstap. Daar waar zijn beste vriend wedstrijden bleef zwemmen, vond Johan zijn draai in het waterpoloteam. Hij vond het leuk om met een team samen te werken aan resultaat. Het was best een fanatiek team waar hij in gezeten heeft. Hij herinnert zich de polo-toernooien in Borculo, waar het team dan in tenten ging overnachten. Er werd gebarbecued en het was reuze gezellig. Ook ging het team skiën in Sauerland. Er ontstonden allerlei relaties binnen DOS, waar ook huwelijken uit voortgekomen zijn. Ze hadden regelmatig bruiloften, waarbij hij een woordje deed namens de club.

Johan noemt zichzelf in die 25 jaar niet echt fanatiek en zegt op enig moment zijn draai gevonden te hebben als midachter. Hij heeft allerlei taken en functies gehad zoals aanvoerder, scheidsrechter, coach van het damesteam, bestuurslid en lid van de polocommissie. Hij noemt zichzelf niet technisch, maar wel een motivator. Hij genoot daar ook van. Hij denkt nog aan de momenten dat ze met het damesteam in een oud volkswagenbusje naar een wedstrijd in Winterswijk togen.

Toen de club groter werd gingen ze over naar het nieuwere grotere zwembad. De reden dat hij uiteindelijk gestopt is had te maken met het feit dat hij een drogisterij had. En er werd getraind op vrijdagavond. Dit kon hij niet meer rijmen met ook andere taken die hij nog had binnen de ondernemersvereniging.

Hij draagt de club een warm hart toe.

Hij heeft ervaren dat de club gebaat is bij een daadkrachtig bestuur, die ook beslissingen durven te nemen die soms minder populair zijn. Dan weet iedereen waar men aan toe is. Dit past ook bij zijn visie op besturen van een club. Als hij opnieuw lid zou willen worden, zou hij graag als recreant willen spelen in een team. Geen bestuursfunctie meer.

Hij heeft veel bewondering de mensen die veel betekend hebben voor de club. Hij noemt dhr. Munsterman en diens vrouw, badmeester Tuenter en ook zijn vrouw. Er zijn waren veel mensen zichtbaar betrokken bij de club, maar ook onzichtbaar. En daar heeft hij net zoveel respect voor. Bennie Helmink heeft hem erelid gemaakt van de club. Dit hoefde voor Johan niet echt. Hij zou liever een lid van verdienste willen zijn, maar het werd toch erelid. Deze onderscheiding heeft nog steeds een plaatsje bij familie Kersjes thuis.

 

 Posted by at 22:09
okt 122017
 

De eerste wedstrijd van onder de dertien ‘Wat een feest!!!’

Bij deze wedstrijd moesten we tegen NDD.

Ons team moest nog kennis maken met elkaar. In het eerste partje viel er een doelpunt voor dos 1-0, die maakte Sanne, het eerste doelpunt van het seizoen, in de 4e minuut. Er vallen  steeds meer doelpunten, die maakte:  Tygo, Marijn(2), Sven, Cecar en Sanne nog 2. De tegen partij deed erg zijn best en ze hebben uiteindelijk nog 1 doelpunt gemaakt.

De eindstand was 8-1 voor DOS!

Door: Sanne Piek

 

 Posted by at 19:34
okt 092017
 

Zondag 29 oktober Laco te ‘s Heerenberg

Aanvang van het toernooi 14.00 uur (1e wedstrijd)
Einde van het toernooi: uiterlijk 17.00 uur (afhankelijk van het aantal wedstrijden)
Toegang tot het bad vanaf: 13.30 uur

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en heb je zin om mee te doen, geef je dan op door een mailtje te sturen naar polojeugd@dosvarsseveld.nl

Benieuwd naar het verslag van het toernooi in Lochem? Bekijk hem hier.

 Posted by at 19:30