Ivo

Waterpolo

aug 312021
 

Dit jaar is er weer Swim to Fight Cancer Achterhoek bij het Stroombroek in Braamt! Er zijn al verschillende leden die zich hebben opgegeven mee te zwemmen en daarbij al mooie bedragen hebben ingezameld in de strijd tegen Kanker! Als DOS doen we al een aantal jaren mee en ook dit jaar kun je weer mee doen onder het team DOS. 

Wil je ook mee doen? Opgeven kan via deze link.  

Wat moet je weten?   

 • Locatie: Recreatieplas Stroombroek in Braamt.  
 • Wanneer: Zondag 12 September. 
 • Wie: Voor al onze leden vanaf 10 jaar!  
 • Afstand: Voor kinderen is de afstand 500 meter. Voor volwassenen 1000 of 2000 meter 
 • Inschrijfgeld: Voor kinderen 10 euro. Voor volwassenen 50 euro. 
 • De inschrijving sluit op maandag 6 September.   

Wil je niet meedoen maar toch een steentje bijdragen? Je kunt natuurlijk altijd een team of persoon sponseren, dat doe je via deze link!

 Posted by at 20:48
jul 252021
 

Oud DOS-lid Arjan Knipping is gistermiddag gedebuteerd op de Olympische spelen in Tokyo met de 400 meter wisselslag. Een tijd van 4.15,83 bleek helaas niet voldoende voor een plek in de finale. Arjan werd uiteindelijk  17e in het veld van 29 zwemmers. Ondanks het missen van de finale een prachtige prestatie om trots op te zijn!

Naast de Oude IJsselstreek vizier keerde ook Omroep Gelderland deze week terug naar de roots van Arjan en hadden een interview met Sonja in het Van Pallandtbad.

Bekijk de video op de website van Omroep Gelderland: https://www.gld.nl/sport/7302925/achterhoekse-trots-arjan-in-actie-op-spelen-ik-zie-m-nog-staan-in-zn-blauwe-zwembroekje

 Posted by at 18:37
jul 202021
 

Vandaag kijkt Sonja terug in de Oude IJsselstreek vizier naar de tijd waarin oud DOS-lid Arjan Knipping zijn zwemcarrière begon in Varsseveld. Jaren later zwemt hij komend weekend op de Olympische Spelen in Tokyo.

We wensen Arjan heel veel succes en trots… dat zijn we nu al!

A.s. Zaterdag is de Olympische 400 meter wisselslag van Arjan te volgen vanaf 12.00 uur! Wie gaat er kijken!?

 Posted by at 18:18
mei 172021
 

Beste (ouders/verzorgers van) leden, 

Zoals afgelopen week aangekondigd gaan de zwembaden aanstaande woensdag 19-05-2021 definitief weer open! Al onze activiteiten worden dus ook per 19-05-2021 weer opgestart op dezelfde uren als eind vorig jaar het geval was. Op de corona update pagina vinden jullie alle geldende maatregelen. Het algemene protocol geldt voor de hele vereniging, de andere protocollen zijn toegespitst op de disciplines. Zorg dat je op de hoogte bent van de maatregelen die gelden voor jouw discipline! Deze protocollen worden ook op onze website beschikbaar gesteld.

Voor de jeugd tot en met 17 jaar gelden er aantal aanvullende maatregelen. Onder anderen: het dragen van een mondkapje & afstand houden tot de trainer. Desondanks kunnen we wel alle jeugdtrainingen & de zaterdagochtend weer als regulier opstarten.  

Voor de volwassenen (vanaf 18 jaar) gelden er een groter aantal maatregelen. Onder anderen: Er worden geen groepstrainingen gegeven en er mag niet op het doel worden getraind. Voor alle maatregelen per discipline verwijs ik jullie door naar de bijlages, voor de Zwemfit volgt een aparte mail (vanuit de zwemfitcommissie). Hieronder vinden jullie een korte omschrijving van de belangrijkste aanpassingen in de maatregelen.

Belangrijkste wijzigingen:

 • Doe vóór dat je gaat trainen de Corona gezondheidscheck (beschreven in het algemene protocol). Moet je één of meerdere vragen met Ja beantwoorden dan mag je niet komen trainen!
 • Bij binnenkomst kun je omkleden in de kantine, bij vertrek mag dit in de kleedkamers. De douches zijn gesloten. Voor een vlotte doorstroming vragen we je de zwemkleding thuis vast aan te trekken.
 • Het dragen van een mondkapje (voor iedereen ouder dan 12 jaar) is verplicht tot het moment dat je daadwerkelijk het water ingaat en geldt dus ook in de zwemzaal zelf.
 • Er geldt een registratieplicht: Bij de jeugd zorgen de trainers hiervoor. Voor de volwassenen geldt dat er een registratieformulier op tafel ligt waarop je je naam moet schrijven zodat we bij een mogelijke besmetting snel weten wie er aanwezig was. 

Verder vragen we jullie om elkaar erop aan te spreken als de veiligheid en/of gezondheid in het gedrang is!

Mochten er vragen zijn over de protocollen, dan kun je terecht bij de trainer van jouw discipline of bij de betreffende commissie.

Namens het bestuur en de commissies wensen we jullie weer heel veel zwemplezier!

Met vriendelijke groet, 

Michel Evers
Voorzitter DOS Varsseveld

 Posted by at 21:46
okt 082020
 

Zaterdag 19 september is de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie gestart. Ook DOS doet weer mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Dit jaar zetten we ons wederom in voor een fantastisch jeugdkamp. Een lot kost €3,-, waarvan 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat!

Online lotenverkoop

Geen mogelijkheid om coronaproof langs de deuren te gaan? Ook online kunnen loten besteld worden voor DOS via: https://lot.clubactie.nl/lot/zwem–en-polovereniging-dos/60631

 Posted by at 20:30
okt 082020
 

DOS doet mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?
Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

 Posted by at 20:22
jun 212020
 

Mambo No. 5 en knaloranje pionnen

Varsseveld – Toen de binnenzwembaden op 11 mei weer open mochten moest er gekeken worden naar hoe dit zo veilig mogelijk kon. Met maximaal dertig personen en een boel andere maatregelen konden de zwemlessen dan eindelijk weer beginnen.

Kwart voor negen ‘s ochtends beginnen de lessen in het Van Pallandtbad in Varsseveld. Niet allemaal even fris en fruitig staan de trainers, ook wel kaderleden genoemd, weer in hun blauwe polo aan het bad. Al staan ze er nu anders bij dan normaal. Inplaats van over de lengte wordt er nu over de breedte lesgegeven. Dit zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden. Deze afstand wordt voor de zwemmers met knal oranje pionnen aangegeven.

Wakker worden!

Het eerste uur is VOS, dit is een vervolg op het gewone snorkelen. En er is synchroon zwemmen, dit is dansen op muziek in het water. Eerst zwemmen alle kinderen zich even warm maar al gauw klinkt ‘Mambo No. 5’ door heel het zwembad. Synchroon is van start gegaan en de kinderen die VOS doen trekken gauw hun flippers aan. Vrolijk staat Laura Vriese op de kant de synchroon oefeningen te gebaren naar Relinde in het water. Af en toe hoor je termen als: ‘’koprol, kurkentrekker, oester of overslag’’ boven de muziek uitkomen. Iets minder vrolijk en enthousiast staan Jelle Kras, Bas Obdam en Hielke Evers de VOS opdrachten te geven. Ze ogen nog enigzins vermoeid. Maar na een half uurtje ‘’I like Angela, Pamela, Sandra and Rita’’ door de speakers is iedereen goed wakker en hangt er een vrolijke sfeer in het zwembad. Tussen het lesgeven door worden er over en weer grappen gemaakt die soms herhaald moeten worden vanwege de anderhalve meter afstand.

Ff doorbijten

Als het eerste uur om is komt het wisselen. De kinderen die klaar zijn moeten zo snel mogelijk omkleden, zonder eerst te douchen, en naar huis gaan. Er mogen maar dertig mensen in het zwembad zijn dus de nieuwe lichting moet wachten tot ze naar binnen mogen. Met kleerhangers wordt bijgehouden hoeveel mensen er binnen zijn en kleren mogen niet in de kleedhokken hangen maar moeten in het zwembad op stoelen op anderhalve meter afstand gelegd worden.
Als iedereen gewisseld is, is het tijd voor brevet. Het zwemmen op tijd. Omdat er nu over de breedte van het bad gezwommen moet worden wordt er soms langer nagedacht over een volgende opdracht. Laura kijkt af en toe naar de klok om te zien hoeveel opdrachten ze nog moet verzinnen voor het tijd is. Ze vertelt ‘’Toch ben ik blij dat we na acht weken niet trainen weer wat banen kunnen zwemmen, het gaat allemaal nog wat stroef, maar het is toch beter dan helemaal geen training.’’

Meedoen is belangrijker dan…

Laura Vriese, 19 jaar, doet een opdracht met een bal voor.

Het laatste uur zijn de kleine kinderen aan de beurt, de kikkers en de dolfijnen. Omdat zij jong zijn hoeven ze geen afstand van elkaar te houden. De kaderleden hebben er echter steeds meer moeite mee afstand te houden. Ze hebben al snel de neiging een stapje meer naar voren te zetten omdat ze niet verstaan wat er gezegd word. Ook is het soms moeilijk dingen voordoen of uitleggen op anderhalve meter afstand. De kinderen lijken het echter niet te merken. Ze zijn even vrolijk als anders en ze lijken het geen probleem te vinden om over de breedte te moeten zwemmen.

Nadat de ochtend om kwart over elf wordt afgesloten met een estafette, waarbij het meer om het plezier gaat dan om de winst, is het voor iedereen weer tijd om naar huis te gaan. Normaal zou er nu nog een nabespreking zijn waarbij de voortgang van de kinderen en andere actuele zaken besproken worden. Dit gaat nu niet door omdat dit een beetje moeilijk is met anderhalve meter afstand. Eenmaal buiten staat een deel van het kader nog even de verdere weekendplannen door te nemen, maar als ook dit klaar is stapt iedereen op de fiets en scheiden de wegen zich tot de volgende training.

 

Geschreven door Anna Weirath

 Posted by at 14:57
mei 122020
 

Beste Leden,

We gaan weer zwemmen. Zoals reeds aangekondigd zijn de binnenbaden weer beschikbaar om te zwemmen, hierbij dienen wij ons wel aan maatregelen te houden zoals opgesteld in het zwemprotocol.

Dit protocol bevat tevens de tijden waarop er de komende periode gezwommen kan worden, let op, deze kunnen anders zijn dan de reguliere tijden. dit is noodzakelijk om voldoende tijd tussen de verschillende activiteiten in het zwembad te houden.

De komende periode zullen we samen met ’t Pallandtbad evalueren hoe e.e.a. loopt, dit kan er in resulteren dat tijden op een later moment aangepast zullen moeten worden. Voor de zaterdagochtend zal er nog een indeling van de groepen volgen.

Ik verzoek iedereen zich strikt aan dit protocol te houden en de tijden en aangegeven doelgroep te houden en tevens de aanwijzingen vanuit het zwembad personeel op te volgen. Alleen op deze wijze kunnen we er voor zorgen dat we allemaal weer kunnen zwemmen.

Met vriendelijke groet en veel zwemplezier!

Werner Willemsen

 Posted by at 19:50
apr 262020
 

Beste jeugdleden,

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag is bekend geworden dat de jeugd weer mag gaan sporten in de buitenlucht. Voor de jeugd vanaf 13 jaar t/m 18 jaar geldt wel de 1,5 meter regel!

Heva VcV (volleybal), Reflex (handbal), DOS (zwemclub), SC Varsseveld (voetbal) en Vital Varsseveld hebben de handen in één geslagen om alle jeugd van Varsseveld sport aan te kunnen bieden. SC Varsseveld heeft een veld ter beschikking gesteld, waar de clubs gebruik van mogen maken. Heva VcV, Reflex en Vital Varsseveld zullen gezamenlijk de lessen gaan invullen. De lessen zijn op maandag en donderdag op de volgende tijden:

 • 17:00 uur tot 18:00 uur  Jeugd t/m 12 jaar
 • 18:15 uur tot 19:15 uur  Jeugd vanaf 13 jaar t/m 15 jaar
 • 19:30 uur tot 20:30 uur  Jeugd vanaf 16 jaar t/m 18 jaar

Ben jij het thuis zitten ook zat en wil je lekker buiten sporten? Je bent van harte welkom (ook niet-leden)! Omdat wij de regels willen kunnen handhaven is aanmelden verplicht! Dit kan via technischecommissie@hevavcv.nl. Vermeld in je bericht even je naam en leeftijd. Je ontvangt dan van ons een bevestiging.

 Posted by at 16:42