Ivo

Waterpolo

jan 142019
 

Beste (oud) waterpoloër,

September 2017 hebben we een prachtig feest gevierd ter gelegenheid van ons 50 jarig bestaan. We hebben op de feestavond veel oud-leden mogen begroeten die elkaar veel te vertellen hadden.

Het succes van die avond verdient navolging. We hebben daarom het plan opgevat om een veteranenavond te organiseren. Op die avond zijn welkom om in toernooivorm nog eens een balletje te gooien. Om het laagdrempelig te houden spelen we 4 tegen 4 over de breedte van het bad.

Deze avond is op vrijdag 25 januari a.s. van 21.00 t/m 22.30 u. in het van Pallandtbad. Aansluitend is er uiteraard de gelegenheid de avond te evalueren onder het genot van een drankje.

Mocht je het niet meer zien zitten om het inmiddels wat stram geworden lijf in een zwembroek of badpak te hijsen dan ben je natuurlijk ook welkom.

Op het moment van schrijven hebben zich al 10 oud-leden aangemeld.

Aanmelden kan bij Johnny Bruggink

Graag tot dan!

Gerbert Kleinnibbelink

 Posted by at 21:15
jan 022019
 

Beste Leden,

Allereerst willen wij iedereen het beste wensen voor 2019. Wij hopen op een mooi, goed en gezond jaar voor iedereen!

Via deze weg willen we jullie ook laten weten dat we weer terugkijken op een geslaagde kerststerrenactie. Ondanks het winterse weer waren we met 55 verkopers zeer goed vertegenwoordigd in Varsseveld en omstreken. Dit heeft geresulteerd in een verkoop van 1.052 bloemen en een netto-opbrengst van €2140,-. Een verbetering ten opzichte van 2017!

De Groep die in 2018 het meest heeft verkocht is Groep 2, bestaande uit Erie, Mariska, Diana, Karin, Jelle, Sven, Tom, Marijn en Eppo! Zij ontvangen hiervoor een Slagroomtaart.

Wij als organisatie willen iedereen bedanken voor de geweldige inzet en opkomst! Daarnaast willen wij Gerald Meuleman bedanken voor het beschikbaar stellen van de ruimte en ondersteuning. Als vereniging hebben wij dit tot een succes gemaakt.

Tot slot zullen we de actie gaan evalueren. Graag horen wij van jullie suggestie en ideeën zodat we ook dit kunnen meenemen cq aanpassen voor 2019.

Nogmaals dank aan iedereen en tot noteer vast in je agenda: Kerststerrenactie 2019 op 7 december 2019.

Namens de organisatie van de Kerststerrenactie,

Ilse Evers en Peter Janssen

 Posted by at 21:46
dec 062018
 

Op zaterdagmorgen 1 december vierden we het DOS-Sinterklaasfeest.
Er waren weer diverse spelletjes:
Bij de startblokken lag een opblaasbare glijbaan waar je eerst op moest klimmen, dat was nog niet zo heel makkelijk! Dan kon je nog broekhangen. Aan twee spijkerbroeken, die vanaf het plafond hingen, moest je zo lang mogelijk blijven hangen. Sommige kinderen hingen aan de broekspijpen, maar ook werden de broekzakken daarvoor gebruikt. Over de lange mat moest je zo ver mogelijk rennen zonder in het water te vallen. In het gedeelte achter de mat werd het “sinterklaas-overzwem-memory” spel gespeeld.Bij de glijbaan in het pierenbadje werd er “ge-glijbaan-basketbalt”, dat kon wel eens een nieuwe sport worden!

Om half elf kwam de Sint binnen met 5 pieten en werd er uit volle borst “Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht” gezongen. Een aantal kinderen mocht bij de Sint komen voor een handvol pepernoten. Kaderlid Hielke ontkwam ook dit jaar weer niet aan een ontmoeting met de Sint, ondanks verwoede pogingen om uit het zicht te blijven.
Voor de kinderen die veel Grote Clubactie-loten hadden verkocht zat er nog een lekkere grote chocoladeletter in de zak. Bas Kreeftenberg heeft er wel 33 verkocht, Merle Vinkenvleugel 29 en Pim Bussink 20 loten.
De pieten sprongen zelfs nog in het ondiepe in het water, en ondertussen zongen ze samen met de kinderen vrolijk het liedje “Oh Pepernoot”.
Ondertussen werd het kader, dat nog in droge shirts liep, kleddernat gespetterd.

Ook namens de Sint, alle kaderleden en vrijwilligers heel erg bedankt voor de hulp en inspanningen bij het Sinterklaasfeest!

 

Sinterklaas 2018 Albums fotos in albums
 Posted by at 19:35
nov 142018
 

Nog iets minder dan een maandje en dan mogen we weer, want dan is de Kerststerrenactie 2018!

De Kerststerrenactie is een jaarlijkse actie waarbij de leden van zwem- en polovereniging DOS, samen met familie, vrienden, bekenden en/of teamgenoten langs de deuren gaan van de inwoners van Varsseveld (en omgeving). Het gaat daarbij uiteraard om de verkoop van Kerststerren, maar ook hyacinten en cyclamen worden tijdens deze actie verkocht.

Doel van de actie is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de vereniging, zodat we onder andere de badhuur en de materialen (zoals plankjes en flippers) kunnen betalen.

Een actie kan natuurlijk georganiseerd worden, maar om het tot een succes te makken hebben wij hulp nodig! Er zijn een aantal opties om te kunnen helpen, maar natuurlijk kan er ook voor meerdere opties gekozen worden:

  1. Je komt gezellig helpen met de verkoop op zaterdag 8 december 2018 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Voor iets lekker en iets te drinken wordt uiteraard gezorgd. Je kunt je vanaf nu opgeven door het ingevulde aanmeldformulier  in te leveren via kerststerrenactie@hotmail.com. Doe dit uiterlijk zondag 2 december 2018.
  2. Je wilt vast iets verkopen bij je familie, vrienden en/of kennissen (die bijvoorbeeld niet in Varsseveld wonen). Dan kun je het bestelformulier dat hieronder staat downloaden en uitprinten en daarmee alvast langsgaan bij degene aan wie je wat wilt verkopen. Lever dit formulier uiterlijk woensdag 5 december 2018 in via kerststerrenactie@hotmail.com of bij Ilse Evers.  Dit is natuurlijk een goed alternatief als je niet kunt helpen op 8 december, maar je toch een steentje bij wilt dragen!
  3. Je wilt graag bloemen kopen, maar bent (nog) geen lid van DOS. In dat geval kun je natuurlijk altijd een ingevuld  bestelformulier mailen naar kerststerrenactie@hotmail.com. Lever de bestelling dan ook uiterlijk woensdag 5 december 2018 in.

Voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen kun je de uitnodiging nog eens goed doorlezen of een mailtje sturen naar kerststerrenactie@hotmail.com.

Wij hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 8 december!

Namens de organisatie van de kerststerrenactie,

Ilse Evers

Downloads

 

DIRECT AANMELDEN

Ja, ik heb een auto beschikbaar en neem deze mee

 

 

 Posted by at 20:03
nov 082018
 

Ellen en Wim van onderwatersport vereniging Silent World hebben zaterdag 3 November onze snorkelaars weer een introductie duikles gegeven.

8 jongens en meiden zijn een uur lang onderwater geweest om te ervaren hoe het is om met perslucht te duiken. Na uitleg van de apparatuur en het oefenen van de signalen en handgebaren konden ze het water in. Na een aantal baantjes heen en weer en wat speciale oefeningen was het jammer genoeg weer tijd om te stoppen.

Volgens Wim is onze jeugd goed voorbereid door het snorkelen:  “ze zwemmen er zo mee weg”.

Geïnteresseerden en kinderen in de leeftijd 12 tot 14 kunnen bij Silent World leren duiken met perslucht in het zwembad. Alle lessen worden gegeven volgens het ScubaDoe-programma van de NOB. Hier wordt geleerd om op een veilige en leuke manier met perslucht om te gaan.

Ellen en Wim weer bedankt voor de leuke introductie en genomen moeite!!

 

 Posted by at 20:12
okt 112018
 

Van 24 t/m 27 oktober opent Zwem- en Sportcentrum Van Palland haar deuren voor de Varsseveldse Zwem4daagse 2018 die wordt georganiseerd door Zwem- en Polovereniging DOS uit Varsseveld. Een gezellig en bovenal sportief evenement voor jong en oud.

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers vier dagen lang een afstand van 300, 600 of 1.000 meter. Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille. Naast deze drie afstanden kan er dit jaar ook een nieuwe afstand gezwommen worden namelijk; de zeemijl van 1852 meter.

Iedereen die in het bezit is van zwemdiploma A kan meedoen doen aan de Zwem4daagse. Deelnemers kunnen zicht tot 24 oktober inschrijven op www.dosvarsseveld.nl/zwem4daagse of voor aanvang van het evenement in het zwembad. De Zwem4daagse wordt gezwommen op woensdag 24 t/m vrijdag 26 oktober van 18:00 tot 20:00 uur en zaterdagochtend 27 oktober van 10:00 tot 12:00 uur. Na afloop staat de ranja/koffie en poffertjes weer klaar.

 

MELD JE HIER AAN

 Posted by at 20:05
sep 122018
 

Hoi allemaal,

Ik ben Tiemco, 17 jaar oud en ik woon in Silvolde.
Aankomend seizoen speel ik in Heren 1 bij de waterpolo en geef ik training op maandag, woensdag, vrijdag en af en toe op zaterdag.

Dit allemaal in verband met de opleiding die ik volg, namelijk sport & bewegen aan het Graafschap college te Doetinchem. Ik moet voor deze opleiding veel stagelopen en het leek mij een leuk idee om dat bij DOS te doen. Zoals al te lezen is, is sport echt mijn passie en ik heb er veel plezier.

Ik hoop dat de kinderen ook plezier zullen beleven aan mijn trainingen en er natuurlijk ook iets van leren.
Mocht u nog vragen hebben of gewoon nieuwsgierig zijn mag u altijd een keer komen kijken bij een van de trainingen of wedstrijden.

 Posted by at 19:17
sep 102018
 

Op zondag 9 september heeft Zwem- & Polovereniging DOS mee gedaan aan “Swim To Fight Cancer” editie Doetinchen. Het evenement zou in de Oude IJssel plaats vinden, maar door blauwalg in het water is deze happening verplaats naar recreatieplas Stroombroek in Braamt.

Van de ca. 50 kinderen die mee zwommen tegen kanker waren er 13 zwemmers van DOS bij met hun 4 begeleiders. De kinderen moesten in het koude water (19,5 °C.) een afstand van 500 meter afleggen. Dit was voor de kinderen van de zwemclub natuurlijk geen enkel probleem.

Naast de kinderen zwommen er ook begeleiders en andere volwassenen mee. In de aanloop naar het zwemevenement is iedereen druk bezig geweest met het werven van sponsoren en met succes! Ze haalden maar liefst € 5665,00 voor het KWF. Een geweldig resultaat om trots op te zijn! Voor dit fantastische bedrag willen we alle deelnemers en de gulle gevers dan ook hartelijk bedanken.

In totaal bracht de zwemactie ruim 1,2 ton op voor KWF! Bekijk hieronder een reportage van Regio8.

Swim To Fight Cancer 2018 Albums fotos in albums

 

 Posted by at 19:27
jul 052018
 

Afgelopen week waren er weer de clubkampioenschappen. Vol enthousiasme werd er weer op de diverse afstanden gezwommen. Net als andere jaren werd er ook dit jaar weer een drietal bekers uitgereikt aan de kinderen die hun eigen tijd op een afstand in vergelijking met vorig jaar het beste verbeterd hebben.

Clubkampioenschappen 2018 Albums fotos in albums
 Posted by at 20:56