Ivo

Waterpolo

okt 082020
 

Zaterdag 19 september is de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie gestart. Ook DOS doet weer mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Dit jaar zetten we ons wederom in voor een fantastisch jeugdkamp. Een lot kost €3,-, waarvan 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat!

Online lotenverkoop

Geen mogelijkheid om coronaproof langs de deuren te gaan? Ook online kunnen loten besteld worden voor DOS via: https://lot.clubactie.nl/lot/zwem–en-polovereniging-dos/60631

 Posted by at 20:30
okt 082020
 

DOS doet mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?
Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

 Posted by at 20:22
jun 212020
 

Mambo No. 5 en knaloranje pionnen

Varsseveld – Toen de binnenzwembaden op 11 mei weer open mochten moest er gekeken worden naar hoe dit zo veilig mogelijk kon. Met maximaal dertig personen en een boel andere maatregelen konden de zwemlessen dan eindelijk weer beginnen.

Kwart voor negen ‘s ochtends beginnen de lessen in het Van Pallandtbad in Varsseveld. Niet allemaal even fris en fruitig staan de trainers, ook wel kaderleden genoemd, weer in hun blauwe polo aan het bad. Al staan ze er nu anders bij dan normaal. Inplaats van over de lengte wordt er nu over de breedte lesgegeven. Dit zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden. Deze afstand wordt voor de zwemmers met knal oranje pionnen aangegeven.

Wakker worden!

Het eerste uur is VOS, dit is een vervolg op het gewone snorkelen. En er is synchroon zwemmen, dit is dansen op muziek in het water. Eerst zwemmen alle kinderen zich even warm maar al gauw klinkt ‘Mambo No. 5’ door heel het zwembad. Synchroon is van start gegaan en de kinderen die VOS doen trekken gauw hun flippers aan. Vrolijk staat Laura Vriese op de kant de synchroon oefeningen te gebaren naar Relinde in het water. Af en toe hoor je termen als: ‘’koprol, kurkentrekker, oester of overslag’’ boven de muziek uitkomen. Iets minder vrolijk en enthousiast staan Jelle Kras, Bas Obdam en Hielke Evers de VOS opdrachten te geven. Ze ogen nog enigzins vermoeid. Maar na een half uurtje ‘’I like Angela, Pamela, Sandra and Rita’’ door de speakers is iedereen goed wakker en hangt er een vrolijke sfeer in het zwembad. Tussen het lesgeven door worden er over en weer grappen gemaakt die soms herhaald moeten worden vanwege de anderhalve meter afstand.

Ff doorbijten

Als het eerste uur om is komt het wisselen. De kinderen die klaar zijn moeten zo snel mogelijk omkleden, zonder eerst te douchen, en naar huis gaan. Er mogen maar dertig mensen in het zwembad zijn dus de nieuwe lichting moet wachten tot ze naar binnen mogen. Met kleerhangers wordt bijgehouden hoeveel mensen er binnen zijn en kleren mogen niet in de kleedhokken hangen maar moeten in het zwembad op stoelen op anderhalve meter afstand gelegd worden.
Als iedereen gewisseld is, is het tijd voor brevet. Het zwemmen op tijd. Omdat er nu over de breedte van het bad gezwommen moet worden wordt er soms langer nagedacht over een volgende opdracht. Laura kijkt af en toe naar de klok om te zien hoeveel opdrachten ze nog moet verzinnen voor het tijd is. Ze vertelt ‘’Toch ben ik blij dat we na acht weken niet trainen weer wat banen kunnen zwemmen, het gaat allemaal nog wat stroef, maar het is toch beter dan helemaal geen training.’’

Meedoen is belangrijker dan…

Laura Vriese, 19 jaar, doet een opdracht met een bal voor.

Het laatste uur zijn de kleine kinderen aan de beurt, de kikkers en de dolfijnen. Omdat zij jong zijn hoeven ze geen afstand van elkaar te houden. De kaderleden hebben er echter steeds meer moeite mee afstand te houden. Ze hebben al snel de neiging een stapje meer naar voren te zetten omdat ze niet verstaan wat er gezegd word. Ook is het soms moeilijk dingen voordoen of uitleggen op anderhalve meter afstand. De kinderen lijken het echter niet te merken. Ze zijn even vrolijk als anders en ze lijken het geen probleem te vinden om over de breedte te moeten zwemmen.

Nadat de ochtend om kwart over elf wordt afgesloten met een estafette, waarbij het meer om het plezier gaat dan om de winst, is het voor iedereen weer tijd om naar huis te gaan. Normaal zou er nu nog een nabespreking zijn waarbij de voortgang van de kinderen en andere actuele zaken besproken worden. Dit gaat nu niet door omdat dit een beetje moeilijk is met anderhalve meter afstand. Eenmaal buiten staat een deel van het kader nog even de verdere weekendplannen door te nemen, maar als ook dit klaar is stapt iedereen op de fiets en scheiden de wegen zich tot de volgende training.

 

Geschreven door Anna Weirath

 Posted by at 14:57
mei 122020
 

Beste Leden,

We gaan weer zwemmen. Zoals reeds aangekondigd zijn de binnenbaden weer beschikbaar om te zwemmen, hierbij dienen wij ons wel aan maatregelen te houden zoals opgesteld in het zwemprotocol.

Dit protocol bevat tevens de tijden waarop er de komende periode gezwommen kan worden, let op, deze kunnen anders zijn dan de reguliere tijden. dit is noodzakelijk om voldoende tijd tussen de verschillende activiteiten in het zwembad te houden.

De komende periode zullen we samen met ’t Pallandtbad evalueren hoe e.e.a. loopt, dit kan er in resulteren dat tijden op een later moment aangepast zullen moeten worden. Voor de zaterdagochtend zal er nog een indeling van de groepen volgen.

Ik verzoek iedereen zich strikt aan dit protocol te houden en de tijden en aangegeven doelgroep te houden en tevens de aanwijzingen vanuit het zwembad personeel op te volgen. Alleen op deze wijze kunnen we er voor zorgen dat we allemaal weer kunnen zwemmen.

Met vriendelijke groet en veel zwemplezier!

Werner Willemsen

 Posted by at 19:50
apr 262020
 

Beste jeugdleden,

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag is bekend geworden dat de jeugd weer mag gaan sporten in de buitenlucht. Voor de jeugd vanaf 13 jaar t/m 18 jaar geldt wel de 1,5 meter regel!

Heva VcV (volleybal), Reflex (handbal), DOS (zwemclub), SC Varsseveld (voetbal) en Vital Varsseveld hebben de handen in één geslagen om alle jeugd van Varsseveld sport aan te kunnen bieden. SC Varsseveld heeft een veld ter beschikking gesteld, waar de clubs gebruik van mogen maken. Heva VcV, Reflex en Vital Varsseveld zullen gezamenlijk de lessen gaan invullen. De lessen zijn op maandag en donderdag op de volgende tijden:

  • 17:00 uur tot 18:00 uur  Jeugd t/m 12 jaar
  • 18:15 uur tot 19:15 uur  Jeugd vanaf 13 jaar t/m 15 jaar
  • 19:30 uur tot 20:30 uur  Jeugd vanaf 16 jaar t/m 18 jaar

Ben jij het thuis zitten ook zat en wil je lekker buiten sporten? Je bent van harte welkom (ook niet-leden)! Omdat wij de regels willen kunnen handhaven is aanmelden verplicht! Dit kan via technischecommissie@hevavcv.nl. Vermeld in je bericht even je naam en leeftijd. Je ontvangt dan van ons een bevestiging.

 Posted by at 16:42
dec 292019
 

Het 10e DOS-jeugdkamp, een mijlpaal.

Opnieuw beloofde het weer een mooi weekend te worden. Het weer werkte goed mee, het zonnetje scheen en we hadden de zonnebrandcrème klaarliggen. Ivo had alvast de “foute” muziek gestart zodat ieder alvast een beetje in de kampsfeer kon komen. Langzaam druppelde iedereen binnen en de laatste tenten werden opgezet. We konden beginnen…….

Na een warm welkom mocht Jelle te Pas het kamp openen door de vlag te hijsen. Hij was de eerste die zich opgegeven had. Toen na de lunch de honger gestild was konden we gaan inruimen en werd er een groepsvlag gemaakt. Natuurlijk was groep rood weer te laat, maar wel met een originele vlag.

  

Daarna op naar “Diekshuus”, waar elke groep een vlot moest gaan bouwen. Tjonge dat viel tegen, het was toch ingewikkelder dan iedereen dacht. Het zonnetje deed flink zijn best, dus regelmatig ff pauze voor ijs of drinken. De Strang afzakken op een vlot was een hele ervaring. Onderweg moesten er ook nog opdrachten gedaan worden. Toen alle kids weer terug waren en moe en warm op de kant stonden was het (helaas) voor de groepsleiding nog niet klaar. Ze moesten met 2 vlotten een wedstrijd doen wie het snelste was. Één groep hielt het al snel voor gezien, dus de winnaar was duidelijk.

Terug op kamp stond de sproeier aan, heerlijk ff afkoelen ……..

De BBQ was inmiddels aangestoken voor alle uitgehongerde kinderen. Het smaakte heerlijk en met nieuwe energie konden we aan het avondprogramma beginnen.De spelshow was spannend en soms ook wel moeilijk. We hebben toch wel veel geleerd, vooral over de Noord-Oost-Siberische ijsbeer. !? Toen de spelshow ten einde liep, was het de grote vraag ….. “wat doet het weer …..?”Gelukkig wist Gerrit Vossers ons gerust te stellen en konden we na de bui gaan smokkelen.

 

Voor de smokkeltocht kregen de kinderen uitleg van een ervaren smokkelaar die veel ervaring  had in het vak. Iedereen was erg creatief en er werd niet alleen gesmokkeld, maar ook gestolen. Maar ja, zie ook maar eens varkensblazen met jenever te sluiken als de commiezen je op de hielen zitten. Nog ff bijkomen bij het kampvuur en daarna ging (bijna) iedereen lekker slapen.

  

Pffffff, wat ontzettend vroeg half 7! Allemaal wakker worden en na een broodje op naar Varsseveld met de huifkar. Daar aangekomen zat het zwembad dicht! Oké, dan eerst maar een warming-up met muziek. (Ja, als begeleiding moet je creatief zijn). Daarna alsnog een verfrissende duik.

Na het ontbijt gingen we het spel “levend ganzenbord”doen. Er werd fanatiek gespeeld met soms de vreemdste opdrachten. Zo moest je een kikker nadoen en zelfs een “Noord-Oost-Siberische ijsbeer” (daar is hij weer).

  

Tijd voor patat, wist je nog wat voor snack je gekozen had? Een kroket of frikadel, of toch… Nou het zat er al weer bijna op. Opruimen en op een verloren sok of schoen na zat alles weer in de tas of koffer. Voordat de ouders kwamen nog een potje boerengolf in het bos waar flink bij gesjoemeld werd voor de laatste punten.

  

De groep “brommerskieken” waren de grote winnaars, maar omdat iedere groep goed gespeeld had kregen alle kids een DOS-handdoek. Tot slot uitzwaaien, want maandag moet je weer naar school.

Het was wederom een fantastisch jubileum weekend !

Verder terugblikken? Bekijk hier alle foto’s

Groet,
Ivo, Gerrit-Jan, Joris, Mario, Michel, Marjolein, Laura, Anna, Heidy en Marcel

 Posted by at 14:57
dec 102019
 

Op zondag 12 januari 2020 is het weer zover: het jaarlijkse minipolotoernooi in het van Pallandtbad in Varsseveld voor kinderen van 6 tot 12 jaar die van zwemmen houden en ook eens met een bal willen spelen!

De afgelopen toernooien hebben een aantal kinderen al wat wedstrijden gespeeld; wie komt ze versterken zodat we een eigen team hebben op ons eigen toernooi? Voor vragen kun je terecht bij je trainer of een mailtje sturen naar polojeugd@dosvarsseveld.nl

 Posted by at 19:59
jun 252019
 

Sportminister Bruins heeft het startsein gegeven voor de landelijke campagne van de Zwemveiligheid. Hierin wordt extra aandacht gevraagd voor het belang van de zwemveiligheid in Nederland. Daarom geeft DOS een aantal zwemveiligheidsheidstrainingen.

Deze trainingen zijn op de volgende zaterdagen van 11.00 tot 12.00 uur:

  • 29 juni
  • 6 juli
  • 13 juli

Locatie zwemveiligheidstrainingen:

Zwem- en Sportcentrum van Pallandt
Van Pallandtstraat 4 in Varsseveld

Deelname kost €5,00 per training. Opgave vooraf is niet noodzakelijk

Wij bieden de volgende activiteiten:

  • Algemene zwemvaardigheid
  • Reddend zwemmen
  • Snorkelen
  • Survival zwemmen

Ben je na deze leerzame opfriscursus erg enthousiast, ga dan voor 3 gratis proeflessen om te kijken of “zwemmen bij DOS” iets voor jou is……

Het is belangrijk goed voorbereid te zijn in en rondom water. Wij streven er naar dat de zwemveiligheid van kinderen wordt vergroot !

 Posted by at 22:01