okt 042017
 

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, de grote jubileumviering met (oud)-leden en (oud) vrijwilligers. Een dag om het bestaan van onze vereniging te vieren, terug te kijken op de afgelopen 50 jaar en een stukje in de toekomst te kijken.

De jubileumviering begon zaterdagochtend al vroeg met een tweetal zwemclinics verzorgd door olympisch kampioene Inge Dekker. De kinderen kregen in een uur tijd veel waardevolle tips en vonden het geweldig om mee te doen. Ook sommige kaderleden van DOS mee. Zij hebben verschillende nieuwe oefeningen ervaren, zullen deze evalueren en in de toekomst ook toe gaan passen.

Na de clinics was het tijd voor een officieel momentje. Inge werd bedankt voor haar inzet en expertise. Vervolgens kreeg Petra Hillenius het woord en sprak vol lof over onze mooie vereniging waar vrijwilligers een belangrijke rol spelen. Voorzitter Marcel Weirath ontving uit de handen van Petra Hillenius de zilveren legpenning van de KNZB ter ere van het 50-jarig jubileum. Ook wethouder Bert Kuster van de Oude IJsselstreek was van de partij en prees DOS om de maatschappelijke rol die zij speelt in de gemeenschap en het aantal (jonge) actieve vrijwilligers.

Toen de officiële gebeurtennissen achter de rug waren kon er feest gevierd worden. Onder leiding van een dj werd er een spellenparcours afgewerkt waarbij ook een vriendje of vriendinnetje van de kinderen mee konden doen.  Na afloop was het tijd voor een lekker broodje knakworst met een drankje en zat de viering er voor de kinderen helaas al weer op.

Feestavond
Om 19:45 stroomden de eerste gasten voor de feestavond binnen. Alle aanwezigen genoten zichtbaar van het weerzien van hun oude clubgenoten. Omstreeks 20:45 heette Marcel Weirath iedereen welkom en volgde er een kleine reis door de afgelopen 50 jaar en een doorkijk naar de toekomst door  Marcel Zweers. Tot slot werd er een speciale jubileumvlag aangeboden aan het bestuur.

Onder het genot van hapjes verzorgd door Hydra en later vanuit de Foodtruck én de nodige drankjes werd de avond vervolgd en kon er gekeken worden naar oude foto’s en video’s over de bouw van het zwembad “D’ Olde Schole”. En natturlijk werd er volop bijgepraat door de aanwezigen. Om 01:00 was het helaas weer tijd om het laatste drankje te nuttigen.

De jubileumcommissie bedankt iedereen voor de komst en de gezelligheid. Zonder aanwezigen immers geen gezelligheid en feest!

Ria Ankersmit, Danny Beernink, Sylvia Embsen, Gerbert Kleinnibbelink, Ivo Smeenk, Kyra Meulenbeek, William Sturris, Ellen Vrieze, Mireille Witteveen en Marcel Zweers.

Nog even nagenieten; gelukkig hebben we foto’s en video’s nog!

Bekijk hier de verschillende fotoalbums:
[pwaplusphp filter=”50 jaar DOS”]

 

Item Regio8

Terug in de tijd – Actie “Zwem in uw eigen geld”.

Terug in de tijd – Opening van Pallandtbad.

 

 

 Posted by at 19:15

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.