sep 302013
 

 

Zaterdag 20 en zondag 21 september vond het jaarlijkse DOS Jeugdweekend plaats. Het werd een fantastisch weekend. Prachtig weer, leuke activiteiten en een geweldige omgeving: kinderen en leiding hebben genoten.

 

De ouders brachten de kinderen kort na de middag naar onze locatie, het terrein van scouting Ulft. Na de ontvangst kon er gespeeld worden totdat iedereen aangekomen was. Daarna werden de groepen ingedeeld – en de kampregels voorgelezen – en moesten er namen voor de groepen bedacht worden. Na een plak (gember)koek en de limonade konden de spelletjes beginnen!

DOSjeugdkamp2013website-1 DOSjeugdkamp2013website-2 DOSjeugdkamp2013website-3

De kinderen speelden de spelletjes erg enthousiast. Het brandweerspel en de 6-persoons skippybal waren favoriet, maar ook voor de andere spellen moesten de kinderen hun hoofd, handen en elkaar gebruiken. De teams die het best samenwerkten kwamen het verst.

DOSjeugdkamp2013website-4   DOSjeugdkamp2013website-5

DOSjeugdkamp2013website-6

Na de spelletjes konden de kinderen zich opgeven voor de bonte avond en – terwijl de bbq werd voorbereid en klaargezet – alvast een beetje oefenen. De bbq was weer heerlijk: hamburgers, frikadellen, salades, brood en zelfs groente (komkommer en tomaten), de kinderen aten de bordjes er (bijna) bij op.

DOSjeugdkamp2013website-8 DOSjeugdkamp2013website-9 DOSjeugdkamp2013website-10

Na de bbq werd er nog even geoefend, maar daarna moest de bonte avond toch echt beginnen. Een lange stoet van artiesten trad op, vakkundig geïntroduceerd en aan elkaar gepraat door onze spreekstalmeester Koen. Het ene na het andere hoogtepunt trok voorbij. Eigengemaakte muziek en live zang werden afgewisseld met acrobatiek, kleinkunst en een – uitermate professioneel uitgevoerde – voorstelling van synchroon zwemmen voor heren.

DOSjeugdkamp2013website-11 DOSjeugdkamp2013website-12 DOSjeugdkamp2013website-14 DOSjeugdkamp2013website-15

Na de bonte avond werd het kampvuur opgestookt, gingen de jongsten marshmallows eten en maakten de ouderen zich op voor de spooktocht.

De spooktocht was een belevenis. Een lijk dat niet dood was, witte wieven die zwierven, zwervers met rammelende flessen, een heks met een kookpot en onverklaarbaar gespetter in de Oude IJssel maakten het een angstaanjagend uitje. Nadat ‘de ring’ was gevonden in de kookpot van de heks gingen we terug naar het kamp waar leiding en kinderen (en na afloop ook de spoken) zich konden warmen aan het kampvuur. Weer warm geworden en nog rozig van het kampvuur zocht iedereen zijn slaapplaats op.

DOSjeugdkamp2013website-17 DOSjeugdkamp2013website-18 DOSjeugdkamp2013website-16

De volgende morgen was het weer vroeg dag, dus opstaan, kleren aan, appeltje en op naar het zwembad (we zijn tenslotte een zwemvereniging). Na het zwemmen stond het ontbijt op het kamp al weer klaar en hebben we het gezamenlijk verorbert.

DOSjeugdkamp2013website-19 DOSjeugdkamp2013website-20

De rest van de ochtend werd er in groepen en gezamenlijk diverse spellen gespeeld rondom Engbergen. De groepen stortten zich eerst fanatiek op de waterrace, het letterspel en de blindenrace. Daarna speelde iedereen individueel de ‘cijferjacht’ waarbij een getal op het voorhoofd door de speler verborgen moet worden gehouden, en door de anderen moet worden herkend. Op de foto’s is het resultaat van deze eenvoudige regels te zien.

DOSjeugdkamp2013website-21 DOSjeugdkamp2013website-22 DOSjeugdkamp2013website-23 DOSjeugdkamp2013website-24

Na de spelen in het bos was het tijd voor het de laatste onderdelen. Eerst natuurlijk de groepsfoto en daarna dansen en een polonaise. Tenslotte het middageten: patat met saus, appelmoes en een zelfgekozen snack (mits het een kroket of frikandel was). De eerste voortekenen van een meer dan gemiddelde vermoeidheid werden tijdens het eten al zichtbaar.

   DOSjeugdkamp2013website-26DOSjeugdkamp2013website-27

Rond half drie werden de kinderen weer opgehaald. Een enkele tent moest nog afgebroken worden. Moe maar voldaan – zoals dat heet – vertrok iedereen weer naar huis: vol met indrukken en verhalen, dromend van spellen en spoken, en terugkijkend op twee geweldige dagen. Het DOS jeugdkamp 2013 zat er weer op.

DOSjeugdkamp2013website-25

—–

Tijdens het kamp zijn weer vele leuke foto’s gemaakt door Ivo en Martin. In dit artikel staat al een voorproefje. Wil je alle foto’s zien? Klik op links hieronder voor de complete albums!

DOS Jeugdkamp 2013 – 21 en 22 september (Martin)
DOS Jeugdkamp 2013 – 21 en 22 september (Ivo)

  One Response to “4-de DOS Jeugdkamp: Spelen, Kampvuur en Griezelen in ENGbergen”

  1. Leuke foto’s! Organisatie bedankt!

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.