sep 052012
 

Op 1 en 2 september was het eindelijk zo ver. De DOS jeugd had haar jaarlijkse jeugdweekend. Het werd een zeer geslaagd weekend, met mooi weer, leuke activiteiten, een geweldige talentenjacht en ook veel ruimte om zelf te spelen op het grote speelveld.

Na het zaterdagochtendzwemmen verzamelden de leiding en de deelnemers zich bij de Sporthal voor de tocht naar het Idinkbos. Maar liefst 29 kinderen en 12 begeleiders vertrokken in 4 groepen op de fiets (en een enkele met de auto) naar de kampeerplaats aan de Toldijk bij het Idinkbos.  De tenten stonden al klaar, want die waren al vrijdagavond en zaterdagmorgen opgezet! Na de fietstocht hebben we in de grote circustent boterhammen gegeten. Iedere groep had met zijn vaste begeleiders een tafel. Er werden namen verzonnen en plannen gemaakt voor de bonte avond.

  

Na de lunch hadden we tijd voor spelletjes. Bal hooghouden, voetballen, badmintonnen of gewoon wat kletsen. Later op de middag bezochten we het maisdoolhof bij de koffieboerderij. Bijna iedereen vond de oplossing van het letterspel, en na afloop genoten we van een ijsje. Tussendoor kon iedereen een slaapplaats uitzoeken in de tenten en zijn plekje inrichten.

 

Terug op het kamp was er nog even tijd om te spelen, maar als snel moesten de hamburgers en frikadellen gebakken worden. En daarna was het tijd voor de DOS GOT TALENT show. Onder leiding van Koen als presentator deden alle deelnemers hun kunstje(s): van playbacken en gekken tot dansjes, van swingen tot zingen en van springen tot een echte slow motion act waarbij de finale van de 100 meter mannen werd nagespeeld. Sommigen deden twee of zelf meer keer mee! Het was een geweldige show met live zang, dans, playback en een act waarbij dans en acrobatiek elkaar afwisselde.

 

 

    

    
    
    

Na uitgebreid beraad van de jury werd uiteindelijk de act van de leiding (slow motion) eervol tweede maar eindigde alle acts van de kinderen op een fantastische eerste plaats.

Na de show was er nog even tijd om wat te dansen, maar al snel sloeg de vermoeidheid toe en ging iedereen rond half twaalf richting slaapzak. Hier en daar moesten kinderen in slaap worden gezongen (met het liedje: “het is nu echt tijd”) maar het was vrij snel stil in het Idinkbos. Daarna nam de leiding nog even de dag door en maakte hun slaapplaats in de grote tent in orde.

‘s Morgens vroeg (half zeven) stond de leiding natuurlijk fris en monter (als altijd) naast de luchtbedden. Vervolgens werden de tafels gedekt en de kinderen gewekt, want om half negen moesten we in het water van het zwembad liggen voor de ochtendtraining. Dus rond kwart voor acht op de fiets naar het zwembad en lekker vrijzwemmen.

Terug op het kamp hebben we gespeeld tot de patat kwam, en daarna (na het opeten dus) werd de buikschuifbaan opgebouwd. De meest mooie en fantastische capriolen werden uitgevoerd. Op knieën, handen, voeten, buik en met een luchtbed werd geprobeerd zo mooi, ver, lang of hard mogelijk over de baan te vliegen. De foto’s spreken wat dat betreft boekdelen. En wie niet over de baan schoof stond te kijken of speelde op het veld.

Als laatste werd nog een kleine editie van ‘vlagveroveren’ in het bos gespeeld. In twee groepen werd gezocht naar de vlag en uiteraard werd die gevonden. Aangezien het inmiddels rond drie uur was geworden meldden de eerste ouders zich  op het kamp om hun kinderen op te halen. Het kamp was al weer voorbij.

    

We kunnen terugkijken op een geweldig kamp. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en ook als leiding hebben we genoten van het enthousiasme en de spontaniteit van de kinderen. De derde editie van het DOS Jeugdkamp is geslaagd.

—————————–

Tijdens het kamp zijn door Ivo en Martin nog veel meer leuke foto’s gemaakt. Bekijk de foto’s door te klikken op volgende albums:

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.