nov 282011
 

Afgelopen zaterdagochtend 26 november 2011 was het weer zover: de Sint bezocht het van Pallandt zwembad om de kleinste zwemmertjes van DOS eens flink in het zonnetje te zetten.

De ochtend begon met een heuse waterpoloslagbal wedstrijd. Een nieuw spel waarvan al snel duidelijk werd dat het erg in de smaak viel bij de zwemmers. Voor wie het spel niet kent: geen poespas, gewoon ontzettend hard gooien met de bal en de longen uit je lijf zwemmen. Dat is waterpoloslagbal. Een spel voor echte bikkels.

Na het potje slagbal mochten de zwemmers even uitrusten. Even lekker van de glijbaan sjeezen, ‘chillen in het bubbelbad’ of gewoon wat dobberen in het water.

Na de rustpauze was het tijd voor een afvalrace. Wederom moest er super hard gezwommen worden. Na tien minuten non-stop te hebben gesprint werd duidelijk dat Rudy de winnaar was.

Om tien uur kwamen de jongste zwemmertjes van DOS het zwembad in (kikkers, dolfijnen en zwemvaardigheid). De kids werden ingedeeld in vier groepen, en er werd een spellencircuit afgelegd. Stoombootrace, spons zitten, snoephappen en de lange-mat-run: alle spelletjes werden met veel enthousiasme gedaan.

Om elf uur was het zover: het kader en de zwemmers begonnen met zingen. Meerdere liedjes passeerde de revue. Al snel bleek dat Sinterklaas een beetje doof was: het duurde een hele lange tijd voordat hij binnenkwam. Gelukkig hadden wij inmiddels onze stembanden goed opgewarmd en toen we voor de laatste keer ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ inzetten kwam er een heel pietenorkest het zwembad in gerend.  Springen, huppelen: niets was te gek voor deze pieten!! Ze speelde zelfs nog een heel aardig melodietje op hun instrumenten. Toen Sinterklaas op zijn stoel zat mocht hij eerst genieten van de twee dansjes die de synchroon zwemmers hadden ingestudeerd. De Sint vond het prachtig! Toen Sinterklaas zijn grote boek opende bleek dat hij het afgelopen jaar ons zwembad goed in de gaten heeft gehouden. Zo wist hij te vertellen dat Justin inmiddels een koprol voorover kan maken en dat Lieke niet meer bang is om van het startblok af te duiken.

Aan het eind van de ochtend kregen alle kinderen iets lekkers en een heus pietendiploma.

Een heel geslaagde ochtend: ‘’Dank u Sinterklaasje en tot volgend jaar!!’’

 
Tekst: Lieke Zweers
Foto: Ivo Smeenk
DOS Sinterklaasochtend 2011
Op de gehele ochtend is er door meerdere personen gefilmd. Dit verslag zal binnenkort online komen.
 

 Leave a Reply

(required)

(required)

Wilt u - ter beveiliging van onze website tegen spam, robots en hacks - ter controle hieronder het juiste getal invullen? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.